OBJAVLJEN KALENDAR ŠAHOVSKOG PRVENSTVA CG, ŠABOTIĆ: NEIZVJESTAN NASTUP ŠK BIHOR – BEZ FINANSIJA I INTERSOVANJA OPŠTINE

Upravni Odbor Šahovskog saveza Crne Gore u prethodnoj nedjelji objavio je kalendar takmičenja za 2022. godinu.

Kao što nam je poznato Šahovski klub „Bihor“ član Premijer lige i u 2022. godine će se takmičiti sa najačim šahovski klubovi u Crnoj Gori.

Denis Šabotić

„Ovom prilikom želim da upoznam javnost da još uvijek ŠK Bihor nije dobio odgovor od strane opštine Petnjica a vezano za pismo namjere u kojem smo ponudili Opštini vlasništvo kluba i kojim će lokalna uprava rukovoditi. Ukoliko u narednim danima ne stigne odgovor, ostaju nam na raspolaganju da klub prodamo ili pokrenemo postupak gašenja, kao posljednju opciju.
Plasmanom u najviši rang takmičenja, nametnuli su se veći troškovi koje smo u prethodnoj godini a uz pomoć uduženja „Bihor naš zavičaj“ iz Švajcarske, kojima se i ovom prilikom zahvaljujem, kao i građevinskom preduzeću „Bihor“ koji nam je takođe pomogao, uspjeli da realizujemo sve predviđene aktivnosti i uspješno završimo godinu.
Naravno, imali smo i pomoć od strane lokalne samouprave, koja je kroz Konkurs za sufinansiranje sporstkih subjekata u Opštini izdvojila sredstva sa kojim mi nismo bili zadovoljni. Stoga smo i pokrenuli postupak u kojem bi naš klub besplatno ustupili u vlasništvu opštine Petnjica kako ne bi došlo do gašenja kluba.

Na kraju, želim da zaključim sa tim da je Šahovski klub Bihor, uspio za relativno kratko vrijeme da ostvari veliki uspjeh a to je prije svega preko afirmacije šaha u našoj Opštini. Afirmacija šaha uključivala je mlade da se bave sportom i da pravilno promišljaju, predstavljanjem naše Opštine kako na nacionalnim tako i na međunarodnim takmičenjima i finalno učešće u društvu deset najačih šahovskih klubova u Crnoj Gori“, kazao je Denis Šabotić.

Rok za registraciju kluba za takmičenje u 2022. godini je 28. februar i ukoliko se ne steknu uslovi registracije Šahovskog kluba za Premijer ligu, ŠK Bihor neće nastupiti na tom takmičenju.

Podsjećamo na sadržaj pisma namjere Šahovskog kluba Bihor prema lokalnoj upravi:

„Ovim putem izjavljujemo svoji interes za saradnju sa opštinom Petnjica u rukovodjenju i radu sportskog subjekta, šahovskog kluba „Bihor“ iz Petnjice. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Opštinom ali podrška koju ste ukazali našem klubu na području sufinansiranja sportske aktivnosti nije bila dovoljna da realizujemo planirane aktivnosti, te ovim pismom izražavamo želju da uzmete učešće vlasništvu Kluba, te da Vaš budući angažman kao vlasnika i rukovodioca u šahovskom klubu “Bihor” bude i značajniji i strateški određen.

Podsjećamo da se šahovski klub „Bihor”, plasirao u elitnu Premijer ligu – najviši nivo šahovskog takmičenja u Crnoj Gori. Na takmičenju u Premijer ligi, ekipa ŠK Bihor takođe je ostvarila izuzetan rezultat i uspjela da opstane u društvu 10 najboljih klubova Crne Gore 2022 godini. Uspjeh šahista je najveću uspjeh koji je sportski kolektiv iz opštine Petnjica ostvario od povratka statusa Opštine. Mišlienia smo da bi buduća saradnja doprinijela ne samom boljem predstavljanju Opštine Petnjica u široj društvenoj zajednici, već razvoju šaha i sporta, kao i unapređenju rada sa mladima i boljim sadržajima za svakodnevni život u našoj Opštini. Za sve dodatne informacije i pitanja koja biste mogli imati, stojimo na raspolaganju, a koliko pozitivno ne odgovorite u roku od 15 dana smatraćemo da niste zainteresovani.

ENKO KORAĆ