PROJEKAT FONDACIJE „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“: 1000 EURA ZA NOVE BRAKOVE

Običaji se mijenjaju i svakodnevo se prilagođavaju novim naraštajima i novom načinu života ali u Bihoru će uvijek ostati tradicija darivanje mladenaca koji su tek sklopili brak.

Fondacija „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“ pokrenula je projekat, koji će mladim Bihorcima i Bihorkama olakšati prve bračne korake u Petnjici.

Ova akcija započeta je 15. oktobra 2021. godine i od tog datuma svi bračni parovi koji sklope brak, pod određenim uslovima sa teritorije opština Petnjica i  kojima je u planu da svoj bračni život nastave u Bihoru, od fondacije će dobiti vjenčani dar u iznosu od 1000 eura.

Mladi bračni par Elmin i Elizabeta Šabotić, koji su nedavno sklopili brak, odlučili su da svoj zajedniči život otpočnu na porodičnom imanju u Tucanjama. Takođe Elmin i Elizabeta su prvi bračni par kojima je uručen već pomenuti dar.

Mijaz Ramdedović je istakao da svjesni aktuelne situacije u opštini Petnjica i odlaska mladih ljudi, pada nataliteta stanovništva, imamo moralnu obavezu i ljudsku odgovornost prema našim precima, da na ovaj način pokušamo očuvati dio njihovih dobrih djela.

„Brak kao kolijevka opstanka je temelj i osnova za budućnost, mislimo da ćemo na ovaj način podstaknuti mlade makar u podsvijesti da ozbiljnije razmišljaju o braku, porodici i suštini života.

Vođeni vaspitanjem naših starih dobrih bihorskih roditelja ukazivali su nam na to da je brak i porod bio osnov i cilj njihovog života Želimo na ovaj način da te njihove dobre osobine nastavimo, kako bi mi čiste savjesti mogli ta dobra djela i osobine očuvati i na neki način njima se odužiti.

Zahvalni Uzvišenom Stvoritelju, prvo što nam je podario razum pa onda imetak,  pozivamo braću i prijatelje koji dijele pomenute vrijednosti da zajednički podržimo opstanak Bihora“, zaključio je Mijaz Ramdedović, predstavnik fondacije „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“.

Pored predstavnika fondacije Mijaza Ramdedovića mladi bračni par je posjetio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i tim putem izrazio iskrene i srdačne čestitke mladom bračnom paru.

Više informacija na kontakt [email protected]

ALMINA LIČINA