ZAIM LIČINA (SNP): Od obećanja lokalne vlasti „ostali su samo dugmići“

Zaim Ličina

Zaim Ličina, predsjednik OO SNP Petnjica i nosilac liste „ SNP – Časno za Petnjicu“ rekao je da se Petnjica godinama nalazi u mraku DPS vladavine. Od obećanja lokalne vlasti „ostali su samo dugmići“, pa se sa žaljenjem mora reći da je Petnjica jedna od najnerazvijenijih opština na sjeveru, pa i u cijeloj Crnoj Gori.

“Najveći problem sa kojim se borimo je migracija stanovništva, najviše mladih sugrađana, koji u potrazi za boljim životom u ogromnom broju napuštaju petnjička sela.

Osim toga, loša saobraćajna infrastruktura i loše vodosnabdijevanje čine život u ovom kraju veoma teškim, pa se postavlja pitanje da li je u Petnjicu ikada stigao 21. vijek.

Kao jedan od velikih problema vidimo i maćehinski odnos prema pravoslavnom stanovništvu kojeg je sve manje u Petnjici. Jedan od razloga za to je i što nijedan pravoslavac nikada nije dobio šansu da se zaposli u lokalnoj samoupravi, a privatni biznis gotovo da ne postoji.

Na razvoju turizma i poljoprivrede, za koje Petnjica ima izvanredne predispozicije, DPS vlast ništa nije uradila, a kulturnog života u ovom kraju nema.

Kada budemo vlast u Petnjici, naši najvažniji prioriteti biće: unapređenje organizacije lokalne samouprave u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga svim građanima; iskorišćavanje potencijala sela i razvijanje infrastrukture koja će omogućiti kvalitetan i komforan život na selu kao preduslov snažnog turističkog razvoja i sprečavanja migracija; razvijanje poljoprivrede i davanje povoljnih kredita za seosko stanovništvo i organizovanje viška poljoprivrednih proizvoda; izgradnja putne infrastrukture koja će zamijeniti makadam i povezati sva naselja u cilju ravnomjernog razvoja; obezbjeđenje stabilne i kvalitetne elektro mreže, posebno u katunskom području; obezbjeđenje vodosnabdijevanja u svim mjesnim zajednicama, kako vodom za piće, tako i vodopojima za stoku; podsticanje ruralnog razvoja mjerama za razvoj poljoprivrede, investicijama u primarnu infrastrukturu i razvoj sela kroz stimulativni program ostanka mladih na selu; iniciranje izgradnje fabrike za otkup voća, izgradnje sportskih objekata, sportske hale i sportskih terena u zajednicama; unapređenje kulturnog života stanovnika petnjičkog kraja i organizacija manifestacije „Dani zavičajnih pisaca i kulturnih stvaralaca Bihora“.

Građani Petnjice koji žele bolju budućnost sebi i svojim potomcima konačno imaju izbor. Zaokružite broj 7 – SNP Časno za Petnjicu, i povjerite nam svoj glas kako bismo radili za vas i vaše dobro”, poručio je Zaim Ličina, predsjednik OO SNP Petnjica i nosilac liste „ SNP – Časno za Petnjicu“ .