Socijaldemokrate u Petnjici obilježile Svjetski dan djeteta

SD Petnjica

U svijetu se danas obilježava Svjetski dan djeteta čiji je cilj da podsjeti javnost o potrebi zaštite djece od svih zloupotreba, zatim nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Hana Muratović, govorila je o značaju i vrijednosti Svjetskog dana djeteta.

“U odnosu na druge opštine djeca u Petnjici su diskriminisana. U prilog tome govore činjenice da u užem jezgru  Petnjice ne postoji dječiji rekreativni park, a i svjedoci smo da je svakodnevno ugrožena bezbjednost djece na putu od kuće do škole zbog nesavjesnih vozača,  te s toga apelujemo na nadležne da obrate pažnju kako bi djeci obezbijedili sigurnost.

Apelujem na roditelje da u prisustvu svije djece ne podižu ton, da se ophode veoma pažljivo i sa puno osjećanja. Djeca su naša budućnost naša briga i naša radost.

Kao što je poznato široj javnosti u Petnjici se  nedavno desila teška porodična tragedija u kojoj je sedmoro djece ostalo bez oba roditelja. Želim da iskoristim priliku da pozovem sve humane ljude, predstavnike političkih subjekata, odbornike u lokalnom parlamentu da pomognu i pokažu humanost na spomenutom primjeru.

Na kraju, želim da pozovem institucije, nevladina udruženja da svi zajedno doprinesemo izgradnji i podizanju svijesti o značaju i ulozi djeteta u nasoj Opštini”, zaključila je Hana Muratović.