Predstavnici Bošnjačke stranke Crne Gore posjetili ZK Bihor u Luksemburgu

Članovi ZK Bihor i predstavnici BS CG

Bila je ovo prva zvanična posjeta predstavnika Bošnjačke stranke Crne Gore Zavičajnom klubu Bihor u Luksemburgu. Oni su, obilazeći crnogorsku dijasporu širom Evrope, posjetili i ovo udruženje.

 

Sastanak BSCG u ZK Bihor

U delegaciji Bošnjačke stranke bili su Kenana Strujić – Harbić, predsjednica OO Bošnjačke stranke u Pljevljima i poslanica u Skupštini Crne Gore, te Mirsad Azemović, član glavnog odbora BS Crne Gore, i profesor Ervin Duraković, predsjednik OO BS Petnjica.

Sastanak sa članovima UO ZK Bihor održan je u prostorijama ovog udruženja u gradu Rumelanžu.

Uvaženi predstavnici Bošnjačke stranke izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo prijemom u prostorijama kluba, te se osvrnuli na dosadašnji rad stranke i njeno učešće u svim pozitivnim procesima koji su bili na fonu izgradnje moderne i demokratske Crne Gore.

No, naglasili su predstavnici, i u našem djelovanju bilo je izvjesniih pogrešaka i propusta kojih smo duboko svjesni. Trudićemo se da ih u budućnosti bude sve manje. Ostajemo krajnje privrženi ideji multinacionalne Crne Gore sa poštovanjem svih prava njenih građana.
–  Kroz dosadašnje djelovanje BS je pokazala da je važan i uvažavan subjekt na političkoj sceni Crne Gore i trudit ćemo se da tako i ostane – naglasila je Kenana Strujić – Harbić. – Demokratski i na transparentan način borit ćemo se za interese bošnjačkog naroda i mi vjerujemo da će Crna Gora uskoro biti članica Evropske zajednice, gdje joj je i mjesto. Naš doprinos po ovom pitanju neće izostati – naglasili su uvaženi gosti.
Sastanak je moderirao Edin Medo Latić, predsjednik UO ZK Bihor i ugledni biznismen u Luksemburgu.
Zavičajni klub Bihor je i ovaj put potvrdio da su vrata ovog udruženja širom otvorena za sve dobronamjerne delegacije i pojedince.

F.S.