ZK Bihor iz Luksemburga pokreće svoje tradicionalne aktivnosti

ZK Bihor

Organizovanjem turnira u zingu, u prostorijama ZK Bihor iz Luksemburga, zvanično pokrenut zabavni život u ovom udruženju koji je skoro godinu bio zapostavljen zbog pendemije izazvane virusom korona.

Sjede: Amer Gorčević i Alija Rastoder
drugi red: Remzija Hajdarpašić i Sadat Ramdedović
Treći red: Šabo Kršić i Rasim Memišahović

Rukovodstvo kluba se na svom redovnom random sastanku složilo da se – uz poštovanje mjera protivu epidemije – određene aktivnosti mogu organizovati i time zabavne programe i život ovoga udruženja vratiti na nivo od prije pandemije.

Juče, 24. oktobra, sve je ličilo na ono vrijeme kada korone nije bilo ni na vidiku. Na mučno doba korone podsjećale su samo bjeličaste maske ispod brada takmičara.

Turnir je otvorio predjednik Skupštine udruženja Remzija Hajdarpašić, naglasio pravila igre i poželio fer i sportsko takmičenje, a onda su takmičari zauzeli svoja mjesta.

Učestvovalo je četrnaest ekipa.
Dvadeset osam igrača starosti od 17 do 80 godina manifestovali su najviši stepen međusobnog uvažavanja te je i pored velike borbe za svaki poen turnir protekao u savršenom redu, onako kako je ustaljena praksa članova udruženja kroz manifestacije koje se organizuju punih dvanaest godina.

U igri u kojoj memorija i taktika takmičara dolaze do punog izražaja najbolji su bili Alija Rastoder i Amer Gorčević. Oni su u finalu bili bolji od aktuelnih šampiona Remzije Hajdarpašića i Sadata Ramdedovića te su zasluženo ponijeli epitet najbolje ekipe ovoga takmičenja.  Treće mjesto pripalo je Šabu Kršiću i Rasimu Memišahoviću.

Najvažnije od svega – zabavni život u prostorijama ZK Bihor ulazi na velika vrata.