(FOTO I VIDEO) PETNJICA: ASFALTIRAN PUT U ZASEOKU JASIKOVICA

U MZ Centar, zaseoku Jasikovica asfaltiran je put u dužini od 200 metara.

Mještanin Jasikovice Taip Muratović, zahvalio se lokalnoj upravi na prepoznavanju važnosti asfaltiranja putnog pravca u zaseoku Jasikovica.

„Prošle godine delegacija mještana iz Jasikovice posjetila je predsjednika Agovića sa zahtjevom za asfaltiranje ovog puta. Predsjednik je tada istakao da je prioritet voda i obećao za narednu godinu asfaltiranje puta.
Evo došla je ta naredna godina i asfalt je stigao u dužini od 200 metara kao što smo tražili. Iz loklne uprave kazali su da će nam uvijek pomoći u realizaciji naših zahtjeva”, zaključio je Taip Muratović.

Predsjednik opštine Samir Agović obišao je radove na modernizaciji putnog pravaca u Jasikovici i istakao  da je mz Centar tretirana na pravi način kada je u pitanju infrastruktura.

U Gornjoj Jasikovici asfaltiran je put u dužini od 200 metara u Donjoj takođe 200 metara, od centra prema Lazama u dužini od 170 metara i putni pravac koji povezuje domaćinstva sa druge strane rijeke, zaseok Prisoje, ukupno 720 metara.

„Cijenim da je asfaltiranje putnih pravaca za građane Jasikovice od izuzetne važnosti, posebno zbog toga što se ovdje nalazi pogon za preradu voća, odnosno proizvodnju sokova. Mislimo da na ovaj način šaljemo poruku da oni koji žele da se bave biznisom, poljoprivredom imaju asfaltirane prilazne puteve.

Pored asfaltiranja, uradili smo veliku aktivnost za mještane ovog dijela opštine a to je uredno snabdijevanje vodom za piće. Na taj način uspjeli smo u namjeri da tri zaseoka MZ Centar imaju pristojne uslove za život”, rekao je Agović.

Predsjednik je ponovio da su se u ovoj MZ rješavali problemi iz energetskog sektora.

„Želim da zahvalim mještanjima na strpljenju i povjerenju prema lokalnoj upravi, jer ovo nije priča od juče. Prije nekoliko godina, asfaltirali smo jedan dio putnog pravca i kazali da nijesmo u mogućnosti, ali ćemo uraditi u narednom periodu”, rekao je Agović.

On je zaključio da je zadovoljan zato što su mještani učvrstili povjerenje prema lokalnoj upravi i kazao da će lokalna uprava nastaviti sa svojim aktivnostima i ohrabrio je druge  građane istakavši da će realizacija infrastrukturnih projekata biti u kontinuitetu.

ENKO KORAĆ