(VIDEO I FOTO) ASFALTIRAN PUT RADMANCI – VRŠEVO, AGOVIĆ: OBEĆANO – ISPUNJENO, NASTAVLJAMO ISTIM TEMPOM …

Pogodni vremneski uslovi i “miholjsko” ljeto, opština Penjica je iskoristila i punom parom prionula na realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata u opštini.

Radnici firme „Tofi“ iz Rožaja pod pokroviteljstvom opštine Petnjia i bratstva Ličina koji žive u Radmancima i dijaspori, asfaltirali su dionicu puta u dužini od 1.130 metara i time spojili putni prvac preko Pecka dvije mjesne zajednice Radmance i Vrševo.

Vrijednost investicije iznosi 70.000 eura.

Predsjednik opštine Samir Agović istakao je da je opština ispunila obećanje dato prošle godine.

„Obećanje je ispunjeno uz pomoć mještana koji žive u Radmancima i dijaspori. Lokalna uprava obezbijedila je finansiranje 730 metara putnog pravca, dok je ostali dio finansirala dijaspora i mještani.

Riječ je o projektu koji će na kvalitetan način povezati Radmance, dijela prema Pecku i dalje prema Vrševu i Azanama. Želimo da ukažemo da nam je stalo da najudaljenija sela dobiju kvalitetan put i da što lakše dolaze do svojih kuća.

Put će imati veliki značaj za stanovništvo za otkup proizvoda, lakše komunikacije od centra opštine i sela“, kazao je predsjednik.

Predsjednik je posebno zahvalio dijaspori koja ne zaboravlja svoj zavičaj.

„S obzirom na to da se putni pravac naslanja na Radmansku klisuru i lokalitet Torine, vjerujem da će neko u perspektivi iskoristiit taj turistički potencijal“, istakao je Agović.

„Inicijativa je započeta prošle godine ali zbog nedostatka u lokalnom budžetu, nismo mogli da položimo asfalt na čitavoj dužini i dogovorili smo se da uradimo u ovoj godini.
Nalazimo se u teškoj ekonomskoj situaciji zbog veoma loše zainteresovanosti državnih organa nove Vlade da pomognu u razvoju našeg kraja, izuzev Ministarstva poljoprivrede i Uprve javnih radova koja je izdvojila svega 95.000 eura”, rekao je Agović i podsjetio da je prošle godine pomoć Vlade iznosila 520.000 eura.

Predsjednik je istakao da je aktivnost realizovana uz podršku Cake Ličina, koji je bio inicijator za prikupljanje sredstava iz dijaspore.

Predsjednik je podvukao da će lokalna uprava nastaviti na realizaciji drugih infrastrukturnih projekata koji se tiču mjesne zajednice Radmanci.

Agović je najavio nastavak asfaltiranja i modernizacije putnih pravaca na teritoriji opštine u MU Tucanje i MZ Centar u naredom periodu.

ENKO KORAĆ