Amina Cikotić izabrana za potpredsjednicu mladih evropskih socijalista

Amina Cikotić

Predsjednica Foruma mladih SDP i portparolka SDP-a, Amina Cikotić, izabrana je danas za potpredsjednicu mladih evropskih socijalista u dvogodišnjem mandatu (Young European Socialists- YES), evropske omladinske organizacije koja je ovog vikenda birala svoje novo rukovodstvo.

”Kao dugogodišnja punopravna članica ove organizacije, i prva koja je s teritorije naše države to i postala, Forum mladih SDP-a Crne Gore ima svoju dugogodišnju tradiciju, i jako važan međunarodni politički ugled. YES je asocijacija socijaldemokratskih omladinskih organizacija u Evropi i Evropskoj Uniji, podmladak Partije evropskih socijalista (PES) čiji je i SDP punopravni član. Ova organizacija broji preko 50 punopravnih članica i njena glavna polja rada su borba za demokratiju, ljudska prava i politike mladih iz perspektive slobode, solidarnosti i ravnopravnosti. Svake godine YES organizuje sastanke, seminare, obuke, studijske posjete i evropske festivale za mlade političke lidere i aktiviste”, kazali su iz SDP-a.

Ovogodišnji, 15. Kongres YES-a održao se u periodu od 01-03 oktobra 2021. godine na Malti, uz onlajn uključenja delegata.