ENA SLOMILA NOGU U ŠKOLSKOM DVORIŠTU, DRUGOVI REAGOVALI, ALI NE I NASTAVNICI; IZ ŠKOLE TVRDE DA TO NIJE ISTINA

Prije sedam dana, tačnije 6. septembra, u dvorištu OŠ Savin Bor, dvanaestogodišnja Ena Ličina, je, igrajući se sa svojim drugarima, polomila nogu. Odnos uprave škole u konkretnom slučaju, natjerao je Eninog amidžu, Smaila Ličinu iz Danske, da kontaktira portal radija kako bi ukazao, prema njegovim riječima, na nepravdu i nemar od strane odgovornih ljudi škole na Savinom Boru.

„Za dobrobit ostale djece, zamolio bih vas da se objavi moje i mog brata reagovanje kako se ovakve i slične nemile scene ne bi ponovile“, istakao je u telefonskom razgovoru Smail. U razgovoru sa Eninim ocem, Mersudinom Ličinom, došli smo do detalja i pojedinosti na šta je Mersudin istakao da njega politika ne zanima, već ga zanima dijete kojem nije pružena adekvatna medicinska pomoć.

„Moja Ena je učenica osmog razreda ove škole i toga dana je u dvorištu škole polomila nogu, a prema riječima njenih drugara koji su bili svjedoci, pola sata je plakala a da niko od prosvjetnih radnika nije reagovao. Prvu pomoć su joj ukazala djeca iz njenog odjeljenja. Učenik iste škole, koji pohađa nastavu devetog razreda, uvidjevši da se moja Ena uvija od bolova, sa svoja tri drugara, ubacili su je u auto i dovezli do naših katuna, gdje se još uvijek nalazimo. Odatle sam je ja transportovao za Berane, gdje su doktori ustanovili o kakvoj se povredi radi i hitno je operisali.

Naravno, iz predostrožnosti i zbog brige za zdravlje svog djeteta, obavili smo i niz pregleda i snimanja kod privatnih doktora. Za sada se Ena dobro oporavlja i još uvijek se nalazi na boličkom liječenju u Beranama“, izjavio je za portal radija otac dvanaestogodišnje Ene, Mersudin Ličina, dodajući da su Eni konstatovali prelom nadkoljenice, odnosno butne kosti i izvršena je operacija sa ugradnjom šine.

„Mnogo je bitno da se objavi da bi naš narod vidio kakva je uprava škole i gdje mi živimo. I ovo malo nas što je ostalo, zbog nemarnog odnosa prema našoj djeci, biće prinuđeno da se iseli. Niko me nije kontaktirao, nit razredni niti direktor. Jedini kontakt u toku sedam dana, od kada se desila povreda moje ćerke, bio je od strane pedagoškinje škole. I tu se desio presedan. Lično sam je ja obavijestio, a niko od uprave škole nije našao za shodno da uradi svoj posao onako kako treba. Jedinu zahvalnost dugujem pedagoškinji Miri koja me svakodnevno zove da pita za moje dijete, dok sa druge strane, direktor se cinično i neljubazno ponašao prema meni, da ne mogu objasniti. On misli da ako ja živim na selu, da ne znam ništa dalje od krave. Lično mislim da je želio da prikrije čitav slučaj i da niko ne sazna“, istakao je Mersudin Ličina za portal radija.

Iz OŠ Savin Bor nijesu htjeli da komentarišu događaj, samo su kratko odgovorili da navodi nijesu tačni.

DENIS BOŽOVIĆ