LUKSEMBURG: SVI PUTEVI VODE U ZAVIČAJ

Reinsebus - novi autobus

U susret godišnjim odmorima u Luksemburgu, portal radija je juče posjetio autobusko stajalište u Ešu kako bi se uvjerili ima li zainteresovanih koji žele da putuju prema zavičaju.

Na stajalištu smo zatekli dva autobusa firme Reisenbus Montenegro, dugogodišnjeg poslovnog prijatelja Radija Petnjica.

Tek što je jedan autobus pristigao iz Crne Gore, drugi je vršio poslednje provjere i ukrcavao putnike koji su krenuli put zavičaja kako bi u njemu proveli svoj godišnji odmor. Pun autobus putnika na relaciji Luksemburg – Bijelo Polje, pokazatelj je da će naša dijaspora ovog ljeta barem za kratko, povećati broj stanovnika u domovini.

Menadžer Reisenbusa za Crnu Goru, Erdin Huremović je istakao da uprkos svim poteškoćama izazvanim coronavirusom, uspijevaju da održe dva redovna polaska iz Crne Gore za Luksembourg (utorak i petak ) kao i dva redovna polaska iz Luksemburga (srijedom i subotom).

“Kao i prethodnih godina, trudimo se  da opravdamo liderstvo u prevozu putnika na relaciji Bijelo Polje  – Luksemburg – Bijelo Polje. Kao i što se i vidi iz priloženog, zainteresovanost je jako velika. Naravno, veliku i značajnu ulogu ima naš vozni park u kojem posjedujemo autobuse visoke turisticke klase marke setra kao i usluga koja je na visokom nivou.

Baš mi je drago što prisustvujete susretu naše dvije linije. Jedna koja je upravo stigla u Lalanže/Esch i druga koja upravo polazi za Crnu Goru. Nama je upravo danas ovdje ostalo da poželimo dobrodošlicu pristiglim putnicima u Luksembourg kao i srećan put putnicima koji odlaze na godišnje odmore uz lijepu i udobnu vožnju sa nama uz povremenu kafu i slatkiš. Iz priloženog se vidi zadovoljstvo putnika, svi nasmijani, zdravi i veseli.

Naravno, moram da iskoristim priliku da pozdravim i vas, Portal Radija koji je naš dugogodišnji saradnik a putem vašeg portala da pozdravim i sve čitaoce, kako u dijaspori tako i u zavičaju”; istakao je Erdin Huremović, menadžer za Crnu Goru Reisenbusa Montenegro koji je za naš portal otkrio eskluzivnu vijest da su u toku završen pripreme oko otvaranja još jedne, treće linije na relaciji Crna Gora – Luksemburg.

Jedan od putnika koji je dugogodišnji korisnik usluga ove firme, jeste i Tutinac, Harun Bačevac koji je nestrpljivo čekao autobus krene kako bi stigao u svoj rodni Tutin. “Baš danas odlazim na godišnji odmor  i jedva čekam da krenemo. Što se tiče Reisenbusa, samo riječi pohvale imam. Zbog toga godinama koristim istu firmu kako bih išao u zavičaj a ne mijenjam ih ni kada dolazim da radim u Luksemburg”, istakao je za portal Harun iz Tutina.

DENIS BOŽOVIĆ