PODIJELJENA MEHANIZACIJA POLJOPRIVREDNICIMA, AGOVIĆ: OPŠTINA JE I VAŠA KUĆA, A VAŠA IMANJA I NAŠA BRIGA

Danas su, na platou ispred administrativne zgrade u Petnjici, predstavnici lokalne uprave podijelili mehanizaciju poljoprivrednim proizvođačima.

Poljoprivredni proizvođaći iz opštine Petnjica preuzeli su mehanizaciju za koju su prije desetak potpisan ugovor.

Rukovodilac Odjeljenja za poljoprivredu u lokaloj upravi Adis Ličina, kazao je da ove godine poljoprivredni proizvođači su preuzeli preko trideset mašina sitne mehanizacije, kao što su: muzalice, roto kopačice, agregati i pastiri-čobanice.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kazao je da je ovo jedna od najboljih podsticajih mjera za poljoprivrene proizvođače.

On je istakao senzibilnost opštine prema potrebama poljoprivrednih proizvođača i dodao da je petnjička lokalna uprava u vrhu onih koje izdvaja velika sredstva za ovu granu privrede.

„Iz godine u godinu svjedočimo da je sve veći broj gazdinstava iz naše Opštine koji imaju kvalitetnu mehanizaciju, samim tim veću produktivnost na svojim gazdinstvima.

Naše je opredjeljenje da nastavimo da podržavamo poljoprivredne proizvođače na ovaj način ali i kroz savjetodavnu službu, stojimo vam na raspolaganju da zajednički savladamo izazove i da poljoprivredni proizvođači budu konkutenti na tržištu. Opština je vaša kuća, vaša imanja naša briga”, zaključio je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

Podsjetimo da je po Javnom pozivu za nabavku sitne mehanizacije (muzalice, roto kopačice, agregati i pastiri-čobanice) odobreno je 32 zahtjeva poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Petnjica.

Opština je subvencionirala sa 60% podrške, dok preostalih 40% uplatili su poljoprivredni proizvođači.

ENKO KORAĆ