(VIDEO) PETNJICA: POČELI RADOVI NA PUTU U ZASEOKU KOŽARI NA PONORU

Delegacija Opštine Petnjica na čelu sa Samirom Agovićem, predsjednikom opštine, u petak je obišla radove koji se izvode u zaseoku Kožari, na Ponoru.

Naime, riječ je o radovima koji se izvode na izmještanju dijela trase lokalnog puta. Tom prilikom, Agović je istakao zahvalnost dijaspori na uloženim sredstvima na davanju velikog doprinosa.

„Zajednički smo konstatovali da je izmještanje trase bilo nužno i građani će dobiti mnogo kvalitetniji put, bez pedencija i bez mogućnosti da u zimskim mjesecima bude sniježnih nameta i bez stvaranja ozbiljnih problema u zimskim mjesecima. Sa ovim aktivnostima nećemo stati i opština je dužna da omogne ovom mjestu. To smo radili i ranije, ali nastavićemo sa puno pažnje da pratimo situaciju na prostoru Ponora i da pomažemo, u skladu sa svojim mogućnostima, realne zahtjeve naših građana.

Želim da se zahvalim dijaspori koja je pokazala bezbroj puta, primjer kako se voli svoj zavičaj i svoje mjesto i da ljudima uopšte nije teško da budu solidarni i na visi zadatka“, između ostalog je istakao predsjednik Agović i saopštio da će lokalna uprava u toku ove godine pomoći građanima da riješe svoj dugogodišnji realni zahtjev kada je u pitanju asfaltiranje i izvjesno je da će ugraditi obećanih 500 metara asfalta.

U ime organizatora i rukovodioca akcije, Esad Kožar se zahvalio na posjeti i obećanju za 500 metara asfalta kao i svim ljudima iz dijaspore zahvaljujući i kojima su se prikupila sredstva u iznosu od 40 hiljada eura i radovi otpočeli.

DENIS BOŽOVIĆ