SATANAK ČELNIKA OPŠTINE SA PREDSJEDNICIMA MJESNIH ZAJEDNICA

U Sali Skupštine opštine Petnjica juče je održan sastanak rukovodstva Opštine sa predsjednicima mjesnih zajednica.

Na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja koja se tiču funkcionisanja mjesnih zajednica i opšti je zaključak da je lokalna uprava efikasno intervenisala i riješavala probleme na prostoru opštine Petnjica.

Loklana uprava uspjela je da riješi probleme čišćenje snijega u svim mjesnim zajednicama, ne samo na lokalnim nego i na nekategorisanim putnim pravcima i praktično došla do svake kuće.

Predsjednici mjesnih zajednica su pozdravili aktivnosti lokalne uprave i  zadovoljni su sa saradnjom i konstatovano je da se saradnja može još unaprijediti.

Takođe predsjednici mjesnih zajednica kandidovali su projekte prema lokalnoj upravi i planove za investiranje u mjesnim zajednicama, loklna uprava je prihvatila i donijela je odluku da je najprioritetnije da se saniraju posljedice koje su prisutne na terenu od nevremena.

Predsjednik je kazao da vjeruje da će biti znatna sredstva za sanaciju štete i da će se na pravi način iskoristiti kao i da će se obratiti državnim institucijama za pomoć u saniranju posljedica nevremena.

Na sastanku je dogovoreno između lokalne uprave i mjesnih zajednica da mjesne zajednice uvijek budu prioritet loklane uprave.

Napravljen je dogovor, to je praksa kao prethodnih godina da predsjednici mjesnih zajednica zajedno sa savjetima, urade planove potreba za tekuću godinu i prilože lokalnoj upravi.

„Vjerujem da ćemo u narednom periodu još spremnije dočekati i realizovati ono što su prioritetni zahtjevi mjesnih zajednica. Odabrali smo adekvatan trenutak kako bi mi svi koji smo zadUženi razvojem u lokalnoj upravi bili blagovremeno informisali o potrebanama naših građana. Ovo je direktna poruka od strane lokalane uprave preko predsjednika mjesnih zajednica šta je to što je važno u svim mjesnim zajednicama kada je u pitanju razvoj ruralne infrastrukture ali i problemi društvene infrastrukture, socijalnog stanja pojedninca i mi koristimo svaku situaciju u neposrednom kontaktu da što više obuhvatimo raznih pitanja koji su u pitanju  interesi  mjesnih zajednica“, zaključio je predsjednik opštine Samir Agović.

Prdsjednik mjesne zajednice Vrševo-Azane, Selvudin Seka Šabotić zahvalio se predsjedniku Opštine na pozivu za sastanak koji je uobičajna praksa.
„Sastanak je pokazatelj odgovornosti i želje za saradnjom sa mjesnim zajednicama, kako bi građani imali direktnu korsit.
Sastanak sa mjesnim zajednicama je veoma koristan zbog toga što su predsjednici mjesnih zajednica u direktnom kontaktu sa građanima i oni su najviše upoznati sa potrebama koje građani imaju. Želim da se zahvalim predsjedniku u ime građana mjesne zajednice Vrševo-Azane kada je u pitanju problematika čišćenje puteva i svjedoci smo da je to urađeno na zavidnom nivou za razliku od drugih i većih opština i zaista naše komunalne službe koje održavaju puteve, sa sigurnošću mogu kazati da smo na prvom mjestu po pitanju odgovornosti u odnosu na neke druge opštine“, zaključio je Selvudin Seka Šabotić.

ENKO KORAĆ

PROČITAJTE JOŠ:

KUD BIHOR: SINAN TIGANJ I MUSLIJA KALIĆ PREDSJEDNICI DRUŠTVA I SKUPŠTINE