EDIN LATIĆ NOVI PREDSJEDNIK ZK BIHOR

Edin Medo Latić, novi predsjednik UO ZK Bihor

Edin Medo Latić, privrednik iz Luksemburga, porijeklom iz Lagatora, novi je predsjednik Upravnog odbora Zavičajnog kluba Bihor. To je odlučeno na sjednici Skupštine ovog udruženja koja je održana 18. januara ove godine.

Usljed novonastale situacije izazvane širenjem virusa korona – udruženje nije bilo u mogućnosti sprovesti redovnu skupštinu sa cijelim članstvom u januaru, pa je organizovan sastanak UO kluba i, poštujući statutom propisanu proceduru, izabrani su novi presjednik i potpresjednik kluba.

Latić je dobio jednoglasnu podršku Odbora, a za potpredsjednika je izabran Sabit Šabotić koji je od samog osnivanja u prvim redovima udruženja.

Obojica izabranih su dali nemjerljiv doprinos za uspjeh kluba i u svakom trenutku bili na raspolaganju Upravnom odboru udruženja.

“Iskazujem dužno poštovanje dosadašnjem predsjedniku UO, kao i cijelom rukovodstvu ZK Bihor sa kojima i uz koje smo, kao svoju kuću, gradili ovo udruženje. Ta kuća je danas prepoznata i priznata kako u našoj domovini, tako i ovdje u Luksemburgu širom dijaspore. Zahvaljujući odgovornom radu, odricanju i ljubavi koju smo zajedno ulagali, stvorili smo zavidne rezultate.

Zajedno smo se suočavali i prevazilazili brojne izazove pa se sada i u uslovima krize i ograničenja izazvanih koronavirusom, kao Udruženje i pojedinci nalazimo u specificnim oklonostima, iz kojih ćemo, nadam se, izaći jos čvršći i snažniji.

Pred svima nama je još puno toga što treba da uradimo kako bismo sačuvali dosadašnja dostignuća ali i nastavili da budemo prepoznati kao respektabilno udruženje koje čine odgovorni, radni, složni i dobronamjerni ljudi koji pružaju ruku svima koji žele opšte dobro.

Pozivam da u duhu dosadašnjeg rada sačuvamo zajedništvo i pozivam vas da svi budete otvoreni da nudite nove ideje i sugestije kako da nastavimo ovaj naš zajednički put.

Iskreno se zahvaljujem svima na čestitkama i želim vam svako dobro”, poručio je novi predsjednik Edin Latić.

Dosadašnji predsjednik UO Esko Halilović, je zbog nagomilanih poslovnih i porodičnih obaveza zatražio od predsjednika Skupštine udruženja Remzije Hajdarpašića da ga, shodno statutu udruženja, razriješe ove dužnosti.

Dosadašnji predsjednik Esko Halilović je godinama vrlo uspješno vodio ZK Bihor i to, možemo slobodno reći, iz pobjede u pobjedu. No, usled nagomilanih poslovnih i porodičnih obaveza, bio je prinuđen tražiti smjenu na mjestu predsjednika udruženja, što smo mu dužni i udovoljiti”, rekao je Hajdarpašić.

I članovi UO, kao i veliki broj članova kluba, zahvalili su se dosadašnjem predsjedniku Esku Haliloviću, naglašavajući da je on bio i ostao primjer iskrenog prijatelja, primjer agilnog člana i primjer iskrenog patriote prema domovini Crnoj Gori i zavičaju Bihor.

Korona će proći – mi ostajemo da i dalje radimo i služimo za primjer dobro organizovanog i uspješnog udruženja”, poručeno je sa sastanka UO ZK Bihor.

F. Softić