SPORT I DIJASPORA: ALMIR KLICA U REPREZENTACIJI CRNE GORE

Almir Klica

Vijest da je Almir Klica mladi napadač  FK „Ženes“ (Jeunesse)  prvoligaša iz Luksemburga, a koji je porijeklom iz bihorskog sela Dobrodole – pozvan u reprezentaciju Crne Gore, među crnogorskim doseljenicima u Luksemburgu prihvaćen je sa velikom radošću.

Oni koji prate fudbal u Luksemburgu i nastupe fudbalera porijeklom iz Crne Gore, znaju da se radi o velikom talentu i momku koji je postigao veliki broj golova i okosnica je napada u svom klubu.

Klica je sa svojim roditeljima 2015. doselio u Luksemburg iz Rožaja gdje je i rođen 1998. i gdje je za tamošnji FK „Ibar“  igrao njegov otac Muzafer. Odmah  po dolasku u Luksemburg započeo je trenirati u FK „F91 Dudelange“, a 2019. prelazi u FK „Ženes“.
Almir Klica se s pravom raduje jer je ostvaren njegov životni san da bude pozvan u reprezentaciju zemlje svoga porijekla.

Mladog Klicu upoređuju sa proslavljenim francuskim reprezentativcem Karimom Benzemom, a ono što je sigurno – reprezentacija Crne Gore dobija istinskog majstora fudbala i nezaustavljivog napadača.
F.S.