ZAHVALNOST DONATORIMA IZ MZ DAŠČA RIJEKA – KRUŠČICA

Irma Škrijelj

Predsjednik mjesne zajednice Dašča Rijeka-Kruščica Mehmed Škrijelj  i odbornica u lokalnom parlamentu, Irma Škrijelj, uputili su u ime građana te mjesne zajednice i u svoje lično ime zahvalnost svim donatorima koji su u vremenu pandemije korona virusa pomogli opštinu Petnjicu i građane.

“Gestovi koje naše dijaspora neprestano čini za naš kraj su od neprocjenjive vrijednosti, predstavljaju važno svjedočenje i dodatnu potvrdu bliskosti i povezanosti koja postoji između zavičaja i dijapore. Oduvijek je dijaspora pokazivala i poklanjala neizmjernu pažnju svom zavičaju, koja ni sada nije izostala u vremenu pandemije izazavane korona virusom, kada su za naše građane stigle brojne donacije”, kazala je Irma Škrijelj, odbornica u lokalnom parlamentu.

“Nasreću pandemija izazvana virusom COVID-19 nas nije dovela do velikih posljedica, najprije zbog odgovornosti našeg naroda, kao i mjera koje su se uspostavljale i poštovale tokom pandemije.

U ovim teškim trenucima naša dijaspora je takođe odigrala važnu ulogu, kao i uvijek pružila podršku građanima i na razne načine doprinijela održavanju dobre zdravstvene situacije u Petnjici.

Posebno bih istakao sjajnu saradnju koju imamo sa dijasporom u Švajcarskoj i koja je nebrojeno puta do sada imala sluha za naše potrebe, pa su se i ovoga puta ništa manje nego i ranije pokazali kao patriote i humani ljudi. Da imaju osjećaja za svoje prijatelje, rodbinu i komšije u rodnom kraju pokazuje i to da su za Bajram uputili značajne donacije pojedinačno građanima za koje smo smatrali da bi im jedan takav vid pomoći bio značajan, pogotovo u tim prazničnim danima. Takođe, donacija od Aca Rastodera u vidu zaštitne opreme, maski i rukavica koja je direktno upućena građanima mjesnih zajednica zaslužuje pomen i zahvalnost od naših građana i nas koji ih predstavljamo.” kazao je predsjednik MZ Dašča Rijeka-Kruščica Mehmed Škrijelj.

“Naravno da ništa manju zahvalnost ne dugujemo i svim ostalim donatorima, kao i svim realizatorima donacija, koji su nesebično učestvovali i bili dio uspješne priče koja se realizovala u našoj Opštini”, zaključili su sagovornici portal.

ENKO KORAĆ