OO SD PETNJICA: VRATITI TABLU SA IMENOM “ULICA CRNOGORSKO-TURSKOG PRIJATELJSTVA”

SD Petnjica

Petnjički ogranag Socijaldemokrata smatra da je nevjerovatna činjenica da ni nakon sedam godina od obnavljanja statusa Opštine Petnjica, “jednopartijska lokalna vlast nije bila voljna, ili nije znala, da kvalitetno riješi pitanje naziva ulica, makar u centru Petnjice”.

Oni dodaju da je neobjašnjivo je lokalna vlast jedinu ulicu koja je projektovana  po svim standardima, a koja je urađena i prije samog vraćanja statusa Opštine i bila dobra uvertira za njeno obnavljanje, preimenovali  u tzv. ul „Centar“.

“Riječ je o ulici CRNOGORSKO-TURSKOG PRIJATELJSTVA, koju su prije  osam godina otvorili tadašnji potpredsjednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder, kao inicijator tog prvog ozbiljnog projekta u našem kraju i tadašnja ambasadorka NJ.E. Emine Birgen Kesoglu u ime Republike Turske, čija je agencija TIKA finansirala kompletan projekat. Tada je u znak nikad boljih odnosa naše države Crne Gore i naše prijateljske države Republike Turske ulica nazvana  „CRNOGORSKO-TURSKOG PRIJATELJSTVA“.  Tada je na isti način  urađen i jedini mali trg u Petnjici nazvan „Divan bašča“ koji i sada služi za odmaranje i okupljanje mladih, pa kao i improvizovana pozornica za kulturne manifestacije u našem kraju.

Zamislite, poštovani Petnjičani da se je predsjednik Opštine i lokalni rukovodioci usudili da table (koje su prijatelji Petnjice sami kupili i čak izgradili jedno mjesto da bi se tabla zalijepila)  sa nazivima  te ulice i fizički sklone, pa i sa zgrade Centra za kulturu, koji je, gle čuda, upravo registrovan na Ulicu crnogorsko-turskog prijateljstva. Da nije tužno-bilo bi smiješno”, saopštili su iz OO SD.

Socijaldemokrate Petnjice izričito zahtijevaju da se te table hitno vrate na svoja mjesta, a ako vlast to neće, članovi SD Petnjice će sami sakupiti novac kupiti nove table i zalijepiti, kako bi prva i jedina evropska ulica u Petnjici ostala da živi pod njenim imenom koje svjedoči o velikom prijateljstvu Crne Gore i Republike Turske.