NEKO KOČAN NEZADOVOLJAN OTKUPNOM CIJENOM SIRA U MESOPROMETU: NEĆU DA ME UCJENJUJU

Neko Kočan

Poljoprivredni proizvođač, Neko Kočan iz Godočelja, nezadovoljan otkupnom cijenom sira od strane Mesopromet-a iz Bijelog Polja, obratio se portalu radija.

„Bavim se poljoprivredom i živim isključivo od nje. Drugih primanja nemam i od toga izdržavam petočlaun porodicu. Svoje proizvode isporučujem jedino firmi Mesopromet. Dugo godina sam nosio direktno u Bijelo Polje. Od kada su počeli ovdje da otkupljuju petnaestodnevno, nastavio sam da prodajem njima sir u Petnjici.

Međutim, u posljednje vrijeme, konstantno smanjuju cijenu po kilogramu. Počeli su od tri eura, pa onda 2.80 da bi danas nudili po 2.60 eura za jedan kilogram. Dodatno postavljaju uslov da 30% moram da trgujem kod njih u njihovu prodavnicu u centru Petnjice.

Kada sam reagovao i rekao da neću kod njih da trgujem, ponudili su mi cijenu još nižu, tačnije 2.50 eura po kilogramu.

I ostali koji prodaju kao i ja, svi su nezadovoljni, ali ćute. Moj sir je kvalitetan što su i sami otkupljivači potvrdili, a ne želim da me niko ucjenjuje. Ovo danas što sam donio i više neću dok ne podignu cijenu sira. Upućujem apel lokalnoj uprvi i odjeljenju za poljoprivredu da stanu uz nas poljoprivredne proizvođače kako bi nas zaštiti od ove nepravde i pljačke“, istakao je Neko Kočan za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ