LJUJIĆ, INŽENJER BEMAX-A: POMJERANJE TLA U ŠIRINI OD DVA HEKTARA, SLIJEDE GEOLOŠKA ISPITIVANJA, PA SANACIJA KLIZIŠTA U MJESTU “POLICA”

Predstavnici Direkcije za saobraćaj, nadzorne službe i predstavnici Bemax-a su danas obišli novostalo klizište na putnom pravcu Petnjica – Berane u mjestu Polica.

Nakon obilaska terena, došli su do zaključka da treba hitno da se urade geološka istraživanja i da se po hitnom postupku uradi projekat za sanaciju.

„Riječ je o ozbiljnom problemu koji se pojavio nakon pomjeranja zemljišta, a radi se o preko dva hektara što govori o veličini problema. Zemljište samo tone u širem krugu tako da proces sanacije zahtijeva dubinska geološka ispitivanja kako bi se uradio projekat kompletnog dijela. Ne radi se samo o sanaciji u putnom dijelu, već se radi o širem dijelu koji mora da uđe u proces sanacije. Za sada ćemo pratiti situaciju na terenu a saobraćajnom signalizacijom ćemo regulisati saobraćaj. Nakon ispitivanja i izrade projekta, onda ćemo pristupiti trajnoj sanaciji i rješenju“, saopšti je za portal radija Gordan Ljujić, građeviski inženjer Bemax-a.

DENIS BOŽOVIĆ

PROČITAJTE JOŠ:

AGOVIĆ ODGOVORIO SD-U: SVE ŠTO STE REKLI OKO PROCEDURE ZA DAVANJE IMENA ULICAMA JE NETAČNO, IMAM VAŽNIJEG POSLA OD DNEVNOG PREPUCAVANJA SAOPŠTENJIMA SA VAMA