KARATE PRVENSTVO BALKANA: ZA REPREZENTACIJU BIH – TRI BIHORCA TRI, ZLATNE MEDALJE

Aldin Hajdarpašić, porijeklom Bihorac je tokom vikenda u Beogradu osvojio zlatnu medalju na seniorskom karate prvenstvu Balkana nastupajući za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On je član kluba  “Champion” i bori se u kategoriji do 60 kilograma.

U prvom kolu protivnik mu je bio reprezenativac Srbije, zatim se sastao sa predstavnikom Hrvatske u drugom kolu i na kraju u finalu pobijedio predstavnika Srbije.

U kategoriji do 67 kg Nermin Ramčilović je pobjedama protiv takmičara Srbije dva puta, prvom i drugom kolu  zatim protiv takmičara Hrvatske dva puta u trećem i četvrtom kolu i na kraju u finalu protiv predstavnika Srbije osvojio prvo mjesto.

U kategoriji do 84 kg Meris Muhović je pobjedana protiv predstavnika Srbije, zatim u polufinalu protiv predstavnika Crne Gore  i na kraju u finalu protiv predstavnika Bosne i Hercegovina osvojio prvo mjesto .

Takmičare karate kluba Champion vodio je glavni trener ujedno trener muške karate reprezentacije Bosne i Hercegovine Denis Muhović.

“Konkurencija je bila teška, imao sam pet borbi. U prvom kolu sam pobijedio predstavnika Srbije sa rezultatom 2:1 u drugom kolu protiv predstavnika Hrvatske, rezultat je bio 1:1 ali na osnovu prednosti prvog poena pobijedio sam i taj meč, u trećem kolu sam pobijedio predstavnika Srbije rezultatom 2:0. U polufinalu protiv prestavnika Hrvatske rezultat je bio 0:0 i pobijedio sam izjašnjavanjem sudija 3:2 i samim tim ušao u finale.

U finalu me čekao reprezentativac Srbije kojeg sam dobio rezultatom 1:0 i osvojio naslov seniorskog prvaka Balkana”, rekao je Nermin Ramčilović za portal Radija Petnjica.

On je dodao će se spremati za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu koje se održava krajem marta”, kaže  Ramčilović osvajač osvajač zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u karateu.

ENKO KORAĆ

PROČITAJTE JOŠ:

JEDNA GLAVA, A SEDAM KAPA