OD APRILA U PETNJICI ŠKOLA FUDBALA ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE

Rade Lutovac

Sljedećeg mjeseca u Petnjici počinje sa radom škola fubala za djevojčice i dječake za uzraste od 10. do 15. godina i 15+ godina.

U toku su razgovori izemđu predstavnika ŽFK Cvetex, FK Petnjica i opštinom Petnjica o formiranju škole fudbala.

“Naišli smo na razumijevanje i nadamo se da ćemo uspjeti”, saopštili su iz ŽFK Cvetex.

ŽFK Cvetex, jedni ženski fudbalski klub iz Berana takmiči se u Prvoj ženskoj fudbalskoj ligi Crne Gore i okuplja djevojčice iz sedam gradova, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Andrijevica, Plav, Gusinje i Petnjica.

Obajveštenja za upis će biti postavljena u svim školama na teritoriji opštine Petnjica.

„U našem klubu trenirala su Alisa Rujović, koja sada igra u Rumuniji, Ramčilović reprezentativka A selekcije Crne Gore, Lejla Tiganj koja je na studijama, Prentić koja živi u Švajcarskoj i Melida Muratović. Trenutno imamo tri igračice iz Petnjice“, ističe Rade Lutovac.

„ŽFK Cvetex se ovom prilikom zahvaljuje ljudima iz crnogorske dijaspore Švajcarske na čelu sa direktoricom Danijelom Levingston, Šabotiću Ernadu koji je zadužen za saradnju sportista sa crnogorskom dijasporom. Zahvalio bih se ljudima iz Luksemburga, organizaciji „Together“ Montenegro, gospodinu Vujoviću i Adroviću koji su donirali trenerke našim djevojčicama i uspostavili saradnju sa nama.

Dobili smo čvrsta obećanja za sredstva da prisustvujemo na jednom od turnira i zahvaljujemo se na ponudi“, kaže za portal Radija Petnjica trener, rukovodilac i vlasnik ŽFK Cvetex Rade Lutovac.

ENKO KORAĆ

PROČITAJTE JOŠ:

MILAN ŠĆEKIĆ – MUSLIMANI IZ NOVOOSLOBOĐENIH KRAJEVA CRNE GORE U PRVOM SVJETSKOM RATU (1914-1916)