ADROVIĆ ODGOVORIO ZEIDU ŠKRIJELJU: POGUBILI STE SE OD KAD STE OTIŠLI U TOPLIJE KRAJEVE

Mehmed Adrović

Predsjednik OO DPS Petnjica Mehmed Adrović reagovao je saopštenje na navode Zeida Škrijelja (SD Petnjica). Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Bivši potpredsjedniče Zeide. Bivši pošteni Zeide Škrijelju. Da, Zeide, tačno da je lugar pošteno zanimanje i upravo zbog toga sam i predložio da je to za Vas lično. Vi ste neko ko je bio pošten i kao takvog Vas pamtimo u Bihoru.

Od kada odoste dolje, u te toplije i južne krajeve, totalno se pogubiste. Za vas više ne postoji moralni kodeks pa udarate privatno. Do te mjere ste se srozali da ste izgubili pojam o onom našem najsvetijem, a to je porodica.

Zeide Škrijelju, povratak statusa opštine Petnjica je ideja koja je nastala u prostorijama moje privatne firme u Beranama. Profesor Salija Adrović i ja, u kabinetu firme koju vi često pominjete. Eto gdje je nastala ideja i odakle je sve počelo. Vi to odlično znate ali, kao što rekoh, podgorička klima i muhabet sa pogrešnim ljudima koji takođe uživaju u luksuzu bihorskih glasova po Podgorici, očigledno vam obrisa ono po čemu smo vas pamtili ovamo – pošteni i iskreni Zeid.

Fabrika peškira takođe je često na udaru. Zeide, ta fabrika je na partnerskom odnosu između partnera iz Turske i mene. Svako ima svoj posao za koji je zadužen. Partner iz Turske treba da realizuje prodaju, a Ti, Zeide Škrijelju, pozivam te da dođeš i obiđeš kako bi se uvjerio u količinu zaliha. Jasno je da onog trenutka kada se zalihe realizuju, opet krećemo.

Zeide Škrijelju, jedan je Mehmed Adrović, dobri Zeide. Znaju to Bihorci šta sam ja sve uradio za tvoj, moj…naš zavičaj. Ulagao i u ono što ekonomski nije bilo isplativo. Ekonomski, prije ili kasnije se to vrati i znao sam ja to, moj Zeide. Nije me zanimao profit kako tada tako i sada. I nikada se neću pokajat jer je to tvoj, moj i naš Bihor, Zeide Škrijelju.

Ali, nijesam baš očekivao da će ljudi, poput tebe, to da zloupotrijebe. To me često zaboli ali, sreća pa ste u manjini. Ipak većina cijeni moj napor i žrtvu koju sam dao za naš Bihor. Opet da podsjetim. Kraj polugodišta i početak drugog, djeca su dočekala u zimskim jaknama u školskim klupama.

Pokušavamo koliko je u našoj moći da osposobimo grijanje ali ne možemo da radimo ono što treba vaš ministar. Brzo ste zaboravili da je to i vaša škola. Tražite od vašeg ministra, zahtijevajte, izmolite kako bi pomogao da problem grijanja riješimo. Zeide, odlično smo upućeni da se ministar prosvete svojski trudi da opstruira našu opštinu, a što više projekata na svaki mogući način koristi da usmjeri prema Plavu. Zeide, budite onakvi kakvim vas je Bihor vaspitao.

Stoga, Zeide Škrijelju, jesti mlad momak, ali, povuci se iz te Podgorice, bogomi, ostaćeš i bez posla lugara kao sinonima poštenog rada”.

PROČITAJTE JOŠ:

ZEID ŠKRIJELJ: HORSKI NAPADI NA MENE JE POKUŠAJ SKRIVANJA ISTINE I BJEŽANJE OD ODGOVORNOSTI