ZEID ŠKRIJELJ: HORSKI NAPADI NA MENE JE POKUŠAJ SKRIVANJA ISTINE I BJEŽANJE OD ODGOVORNOSTI

Zeid Škrijelj
Predsjednik Kluba odbornika OO SD Petnjica Zeid Škrijelj nastavio je polemiku sa čelnim ljudima Opštine Petnjica. Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.
“Reagovanje predsjednika Opštine je paradoksalan i nevješt manevar kojim očigledno loše stanje u kojem se nalazi Petnjica pokušava prevesti na mišljenje pojedinca.
Poštovani gospodine Agoviću, očajničkim i nervoznim reagovanjem, samo ste potvrdili da morate preuzeti odgovornost za to što se Petnjica danas nalazi u znatno lošijem stanju nego prije 3 godine, o čemu jasno svjedoči uporedni prikaz indeksa nivoa razvijenosti iz 2016. godine, koji je iznosio 30 i indeks nivoa razvijenosti iz 2019. godine koji iznosi 27,98. Navedeno činjenično stanje jasno pokazuje da politika koju sprovodite vodi Petnjicu ka ekonomskom sunovratu, a da Vaše bajkovite govore pobijaju brojke iz zvaničnog izveštaja, koje realno ukazuju na aktuelno stanje.
Poređenja radi podsjetiću Vas da je indeks nivoa razvijenosti Gusinja, koje je mlađa opština od Petnjice, rastao sa 40 indeksnih poena u 2016. godini na 43 poena koliko iznosi na kraju 2019 godine, što je i rezultat jasne razvojne politike menadžmenta Opštine Gusinje, gdje Socijaldemokrate kao konstituent vlasti imaju značajnu ulogu.
Vaše traženja alibija za loše stanje u kojem se nalazi opština, u tome da je Petnjica zapostavljena dok je imala status mjesne zajednice u sastavu opštine Berane, samo potvrđuje Vašu kontinuiranu nezinteresovanost da utičete na to da Petnjica bude bolje mjesto za život. U vezi sa tim podsjećam Vas, ali i građane Petnjice, da ste još i za vrijeme obavljanja funkcije predsjednika Skupšine opštine Berane imali mogućnost da to uradite čak u dva mandata, kao i da ste i tokom obavljanja funkcije odbornika takođe bili faktor odlučivanja lokalne vlast i visoki lokalni funkcioner u Opštini Berane. Međutim, umjesto da radite za dobrobit Petnjice, tada najveće mjesne zajednice Opštine Berane, Vi ste interese Petnjice trampili za lične interese čemu u prilog ide i to da ste sebe obezbijedili stanom koji Vam je Opština Berane dodijelila po povoljnim uslovima. Toliko o ličnim interesima.
Vašim pokušajem pravdanja za prenošenje finansijskih sredstava iz jednog budžeta na drugi, time da na taj način održavate fiskalnu stabilnost opštinskih finansija, tvrdeći da Opština nema prihoda u jauaru, februaru i martu, samo potvrđujete da ste pogubljenom i neodgovornom politikom sveli život u Petnjici na ljetnju sezonu, dok u preostalom dijelu godine, kao što ste i potvrdili preživljava. Savjetujem Vam da se bolje informišete i doći ćete do saznanja da opština živi od prihoda koje ubira kontinurano u skladu sa zakonom u toku cijele budžetske godine, bez obzira na godišnje doba ili određeni mjesec, kao i da opština nije sezonska organizacija, što potvrđuje da je Vaše opravdanje u najmanju ruku naivno.
Komentarisanjem mojih ekonomskih tvrdnji, kao i neuspjelim pokušajima njihovog tumačenja i degradiranja mene kao ekonomiste, dali ste sebi za pravo da posredno dovedete u pitanje kredibilitet Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore kao najstarije visokoobrazovne ustanove u Crnoj Gori. Vašim dosadašnjim vođenjem Petnjice na praktičan način ste pokazali da se u ekonomiju razumijete manje nego u engleski jezik, ali to nije ni čudno, niti neočekivano, s obzirom na to da dolazi od ekonomskog laika, „profesora engleskog jezika“. Stoga Vam preporučujem da više radite na usavršavanju engleskog jezika, što i jeste Vaša profesija, a da se što manje trudite biti ekonomista, jer se onda pogubite tražeći u drugima krivce za vođenje ekonomske politike u Petnjici, koja je isključivo vaša obaveza i odgovornost. Tako ste okrivili i vodeni kamenac u bojleru za visok iznos duga utrošene električne energije, pa ste bez sumnje majstor da okrivite druge za ono što je Vaša odgovornost.
Horski napad na mene i pokušaj da se na taj način ospore činjenice koje je Klub odbornika SD-a Petnjice predočio građanima je očajnički pokušaj skrivanja istine i bježanja od odgovornosti za katastrofalno stanje u kojem se nalazi naša opšina.
Nemate opciju gospodine Agoviću, preuzmite odgovornost i prepustite mladim i stručnim ljudima da odlučuju o budućnosti Opštine”
PROČITAJTE JOŠ: