HRONIKA PETNJICE – SAMIR AGOVIĆ: OD DRŽAVE U 2020. JOŠ 520.000 EURA ZA PUTEVE U PETNJICI

Samir Agović

Predsjednuk opštine Samir Agović, za portal radija, je najavio da će ova godina biti godina u kojoj će lokalna uprava biti maksimalno posvećena modernizaciji lokalnih puteva.

To je potkrijepio činjenicama kazavši da je sa Upravom javnih radova potpisao sporazum u kojem je definisano da će Uprava javnih radova u ovoj godini pomoći lokalnu upravu sa 520 hiljada eura.

„Imajući u vidu činjenicu da smo mi iz lokalnog budžeta izdvojili oko 200 hiljada za modernizaciju i sanaciju lokalnh puteva uz očekivanja da ćemo i ove godine koristiti sredstva IFAD-a kao i najavu cijenjene dijaspore da će i ove godine izdvojiti između 200 i 250 hidljada sredstava iz njihovog samodoprinosa, da se zaključiti da ćemo gotovo milion eura uložiti u ovu namjenu odnosno,  modernizaciju lokalnih puteva i adaptaciju i izgradnju ulica.

Zahvaljujući tome što smo i u prošloj godini imali izvanrednu saradnju sa upravom javnih radova, sa našom dijasporom i upravo toj saradnji najprije treba zahvaliti za nastavak partnerskog ulaganja u ono što je trenutno najvažnije za najširi sloj našeg stanovništva.

Ova snažna podrška Vlade Crne Gore i lično premijera Duška Markovića, potpredjsednika Milutina Simovića kao i direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića, još jedna je potvrda da lokalna uprava, ali i građani naše opštine imaju kontinuiranu podršku za ostvarene rezultate i odgovoran odnos prema javnim finansijama. Sve kritike naših opomenata prema ovim činjenicama su poražene i idu u prilog našoj konstataciji da, iz godine u godinu, ostvarujemo sve vidljivije i konkretnije rezultate na razvoje saobraćajne infrastrukture.

Koristim priliku da najavim da ćemo ove godine raditi u onim mjesnim zajednicama kojima do sada nijesmo u dovoljnoj mjeri investirali u putnu infrastruktru a to su MZ Trpezi, MZ Lagatore, MZ Vrbica u nekoliko zaseoka u Donjoj Vrbici, MZ Centar, MZ Vrševo, MZ Javorova i naravno, još u nekim drugim mjesnim zajednicama u kojima ćemo zajedno sa dijasporom ulagati sredstva kao što je MZ Bor, zaseok Dobrodole a nadam se i MZ Savin Bor potez ka Pločniku kao i MZ Kalica.

Odluku o tome koje ćemo putne pravce modernizovati, donijećemo vrlo brzo, i to će biti sastavni dio odluke odnosno, programa rada u ovoj godini. Vjerujem da ćemo biti u prilici da konstatujemo na kraju tekuće godine da nam je ostalo još svega 15 ili 20 km lokalnih puteva koje treba još asfaltirati. Od osnivanja opštine do sada, asfaltirano blizu 30 km lokalnih puteva. Svi oni koji dobro znaju kakva je bila dinamika asfaltiranja prije povratka statusa opštine Petnjica, će sasvim sigurno ovaj uspjeh lokalne uprave pozitivno ocjenjivati a oni koji to ne vide ili ne žele da priznaju sami sebi, poželjećemo im da se udobno, bezbjedno i hairli voze svim ovim novoasfaltiranim putnim pravcima“, zaključio je Samir Agović za portal Radija Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ

PROČITAJTE JOŠ:

FRANCUSKA PENZIJA ZA VRŠEVSKE DANE – ARIF AJDARPAŠIĆ: “DA SE OVDJE RADI KA’ TAMO MI BI ŽEŠĆI BILI”