DRUŠTVO “SANDŽAK” IZ KAMNIKA ORGANIZOVALO DRUŽENJE: OD FUDBALA DO KOLA

Kamnik, Slovenija

U organizaciji Kulturno i sportsko  društvo Sandžak iz Kamnika iz Slovenije, proteklog vikenda ( nedjelja, 15.septembra ), uspješno je organizovan memorijalni turnir “Nako Šabotić” u malom fudbalu, na kojem je uzelo učešće 10 ekipa iz Slovenije.

U izuzetno teškoj konkurenciji ekipa “Ljiljan” iz Ljubljane je zasluženo osvojila prvo mjesto, sa svim pobjedama. Drugo mjesto je pripalo ekipi “Bužim”, a treće mjesto je pripalo ekipi “S-MAT”. Najboljim strijelcem je proglašen Ervin Agović iz ekipe “Sandžak”, a laskavu titulu najboljeg golmana je ponio Adin Botonjić iz ekipe “Ljiljan”. Za sve njih su obezbijeđene prikladne nagrade kao i prenosni pehar za pobjedničku ekipu.

Pored sportskog dijela ovog prelijepog druženja, posjetioci su mogli uživati i u muzici uživo, narodnim kolima i izvrsnoj hrani. Organizatori su se pobrinuli i za najmlađe, pored terena je bio locirano improvizovano igralište.

“Na ovom druženju su se mogle vidjeti i do tri generacije naših Sandžaklija, pa se tako dešavalo da je dedo u kolu, sin na fudbalskom terenu a unuk na dječijem igralištu. Sve ovo je neodoljivo podsjećalo na sabore ili vašare u nekadašnjem punom sjaju. Možda se baš u Kamniku donekle očuvala ljubav do takvog načina okupljanja. Pored dobre zabave, događaj je obilježio  i prelijep, sunčan dan.

Kulturno i sportsko  društvo Sandžak iz Kamnika, je jedno od najstarijih društava Bošnjaka koji su porijeklom iz Sandžaka ( Srbija i Crna Gora ), među kojima  su najbrojniji  naši Bihorci. Kroz svoj rad afirmiše i popularizuje narodnu nošnju, narodne igre , sport , druženja i širi pozitivnu energiju”, istakao je predsjednik društva Harun Agović i dodao da je izuzetno zadovoljan učinjenim poslom i kroz osmjeh istakao da bi ipak ocjenio organizaciju turnira sa osmicom, zato što, kako on reče. uvijek može bolje.

“KŠD Sandžak ne miruje,  već planira novu manifestaciju “Pod velom zaborava”, gdje će se predstaviti sa sandžačkom kulinarikom i narodnim nošnjama u srcu starog grada Kamnika”, istakao je Agović.

DENIS BOŽOVIĆ