PETNJICA: POSLA IMA, ALI RADNIKA NI ZA LIJEK

Petnjica

Da Petnjica ima problem sa radnom snagom najbolje se može uvidjeti na primjeru kafe restorana Merak. Vlasnik ovog ugostitesljkog objekta u centru Petnjice već izvjesno vrijeme traži radnike.

„Sada trenutno tražim jednog radnika za rad u sali – konobar i jednog radnika za rad u kuhinji. Plata je od 200 do 400 eura, naravno, radni staž i osiguranje kao i hrana. Period obuke je obavezan, a ukoliko dođe radnik kojem nije potrebna obuka onda prima punu platu, u suprotnom, prima pola plate dok se god ne obuči za obavljanje posla. Imam uslova i potrebu da zaposlim nekog iz Petnjice da radi ali je očigledno da ne vole mladi da rade“, istakao je vlasnik restorana Merak u kratkom razgovoru za portal radija uz dobacivanje jednog od gostiju od susjednog stola da je za sve kriv sistem i država.

„Daju socijale i razno razna primanja pa mladi neće da rade. Više vole da sjede i primaju od države koliko toliko no da rade i zarađuju“, rekao je gost restorana Merak.

Slična situacija je još firmi koje posluju u Petnjici.

I Radio Petnjica već godinu bezuspješno traži novinare, mlade ljude željne istraživanja i rada u redakciji. Na više objavljenih oglasa se niko nije javio, pa se sve svodi na potragu preko prijatelja, poznanika….

Ponuda za posao u redakciji Radija Petnjica je otvorena za sve, a zainteresovani se mogu javiti na mejl [email protected]; [email protected], ili na broj telefona 067 833 411

DENIS BOŽOVIĆ