PRIZNANJE ZA ELSADA ZVEROTIĆA, FK PETNJICA-EVROPA 5:2

Fudbalski klub Petnjica dodijelio je nekadašnjem crnogorskom reprezentativcu Elsadu Zverotiću priznanje za doprinos promociji i  popularizaciji bihorskog kluba.

Zverotić zbog obaveza u klubu nije prisustvovao svečanosti, a  priznanje je  umjesto njega, iz ruku predsjednika Edina Latića, primio  njegov otac Meho Zverotić

Zverotić je prvi fudbaler sa 50 utakmica u dresu reprezentacije Crne Gore.

Momak iz bihorskog sela Vrševo karijeru je poveo u švajarskom Vilu. Igrao je i za Lucern, Jang Bojs i londonski Fulam. Trenutno je član Araua.

Reprezentativnu karijeru  počeo je u švajcarskoj selekciji do 18 godina, ali je nastavio u mladoj reprezentaciji Crne Gore.

U debiju, početkom maja 2007. godine, bio je strijelac pobjedonosnog gola za selekciju Crne Gore. Dobre partije nagrađene su kapitenskom trakom i pozivom tadašnjeg selektora seniorskog tima Zorana Filipovića.

Pamtiće se pobjedonosni gol protiv Bugarske u Sofiji i pogodak selekciji Engleske pod Goricom.

Ostaće upamćen i efektan gol Liverpulu, u dresu Jang Bojsa, na Enfildu.

Svečanost je upriličena uoči revijalnog meča izmedju Petnjice i Evrope, ekipe koju su činili bihorski isljernici.

U meču bez rezultatskog značaja slavila je ekipa na čijoj klupi je debitovao trener Mirzet Nurković iz Rozaja 5:2.

Petnjica je do pobjede pred oko 200 navijača na stadionu u Gusarama došla golovima Emila Adrovića u 3. Arijana Rastodera u 60. Erisa Babačića u 72 i 89. i Emira Koraća 82.minutu.

Strijelci za ekipu iz dijaspore, koja je 70 minuta bila ravnopravna i imala nekoliko velikih šansi,  bili su Enis Šabotić u 35. i Ernes Adrović u 60.minutu.

Utakmicu je sudio Sait Ramcilović, dugogodišnji arbitar u Švajcarskoj, otac crnogorske mlade reprezentativke Dženite Ramčilović.