KIŠA U BIHORU USLOVILA ODRONE, AGOVIĆ: OSPOSOBIĆEMO SVE PUTNE PRAVCE

Samir Agović

Kiša koja je padala na području Bihora, izaziva odrone na skoro pa svim putnim pravcima na području opštine. Posebno su ugroženi putni pravci prema planinskim mjesnim zajednicama gdje dolazi do pojave odrona.

Ovih dana imamo dosta aktivnosti na seoskim lokalnim putevima. Istaći ću da je komunalno preduzeće dobilo nalog od nas i da ažurno radi na pojedinim putnim pravcima u MZ Vrševo, Tucanje, Johovice, Kalica, Bor, Savin Bori i jedan dio njihove aktivnosti je usmjeren ka sanaciji puteva koji vode ka katunima kao što je slučaj za katun Zverotića, Ajdarpašića, katun Rastodera na Pločniku, tako da ukupna akitvnost koja se realizuje ovih dana, dovodi do toga da ljudi imaju pristojne puteve do svojih gazdinstava. Iako nijesmo uspjeli da sve saniramo, nastavljamo sa istim intezitetom i vrlo je važno istaći da smo napravili prioritete tako da ćemo doći do svakog sela i svakog katuna. Sada imamo pojačanu mehanizaciju komunalnog preduzeća tako da se sada lakše dolazi do rješavanja urgentnih pitanja koji se tiču putne infrastrukture“, istakao je za portal radija, predsjednik opštine Samir Agović.

On je iskoristio priliku da se osvrne na dolazak mašina Bemax-a i nastavak radova na regionalnom putnom pravcu Podvade – Berane. 

Kako je najavljeno iz Direkcije za saobraćaj, Bemax je juče došao sa svojom mehanzacijom i očekujemo nastavak radova na putnom pravcu Podvade – Stenice – Polica. Informaciju koju smo dobili od izvođača radova jeste ta da će najprije raditi na uklanjanju odrona na potezu Podvade – Stenice, a zatim na izgradnji potpornih zidova, a u trećoj fazi će raditi na asfaltiranju pripremljenog dijela puta“, istakao je Agović.

DENIS BOŽOVIĆ