MURATOVIĆ: ČEMU NERVOZA, SAMO SMO PITALI ZAŠTO STE ODUSTALI OD ONOGA ZA ŠTA STE SE BORILI

Almir Muratović
Nastavlja se polemika na relaciji petnjičkih filijala BS-a i SPP-a, a sve u vezi sa nazivima ulica o Petnjici.
OO BS Petnjica je prije dva dana poslao opštinskim službama prijedloge za imena ulica kao i obrazloženja. To isto su učinili i predstavnici petnjičkog SPP. Odborniku SPP u petnjičkom parlamentu Almiru Muratoviću bilo je odustajanje BS-a od imena Osmana Rastodera. Stigao je brz odgovor od prvog čovjeka petnjičkog BS Adnana Muhovića koji je rekao da bi prije davanja predloga imena ulici Osmana Rastodera trebalo napraviti naučni skup kako bi se sa te istorijske ličnosti, kako je on rekao, skinule optužbe koje mu se stavljaju na teret.
U nastavku replika Almir Muratović je rekao da mu nije jasno zašto su članovi petnjičkog BS vidno nervozni kada se pomene ova tema.

“Gospodo iz BS čemu tolika nervoza. Pitali smo vas zašto ste odustali od predloga za koji ste se borili. Nijesmo vas pitali čime je uslovljeno vaše odustajanje. Još jednom ste dokazali vaš “predizborni”  i ” uslovljeni” patriotizam. Treba li da vas podsjetimo ko je postavio tablu sa imenom ulice Mula Osmana Hrastodera. Naša politika se ne zasniva na praznoj galami i priči – a čuste li šta im reče. Čitajte redom promjenu imena BDZ Prije ciničnog vašeg čitanja pomirenja, pročitajte da stoji i pravda. Da, pomirenje, ali prvo pravda, a ne kao vaše uslovljeno odustajanje”, rekao je Muratović.