ZANA ADROVIĆ DRUGA NA DRŽAVNOJ SMOTRI RECITATORA

Zana Adrović

Juče je u Beranama održana peta državna smotra recitatora u organizaciji JU Centra za kulturu Berane. Jedanaestogodišnja Petnjičanka, Zana Adrović je osvojila drugo mjesto u kateogriji do petog razreda.

Zana Adrović, nije imala tremu na takmičenju, jer je navikla na takmičarski ambijent. “Srećna sam što sam osvojila nagradu. Ovo ne doživljam samo kao svoj lični uspjeh, već kao uspjeh kraja i opštine iz koje dolazim. Imala sam veliku podršku, počev od svojih roditelja, mentora Esme kao i direktora škole Rifata Ramčilovića. Sve što mogu da obećam to je da ću da nastavim da dodnosim nagrade svojoj školi”, kazala je za portal radija jedanaestogodišnja Zana Adrović, učenica petog razreda OŠ “Mahmut Adrović”.

Mentor, Esma Adrović ne  krije zadovoljstvo uspjehom svoje učenice i ističe da je bilo posebno zadovoljstov raditi sa Zanom.

“Pri kraju svog radnog vijeka, uspjeh moje učenice je stigao kao nagrada za sav moj rad i trud i izuzetno sam ponosna na to. Bolja i ljepsa nagrade mi nije trebala”, kazala je mentor Esma Adrović.

Direktor škole Rifat Ramčilović je istakao da je izuzetna čast što za pet godina, koliko se održava državna smotra recitatora, učenici iz Petnjice su osvojili ukupno četri nagrade.

“Učenica petog razreda Zana Adrović je zauzela drugo mjesto u kategoriji od prvog do petog razreda. Zana je odlična učenica, nastupa na svim svečanostima u školi, odličan i primjeran đak i od nje očekujemo još uspjeha. Takođe, naša učenica Inera Latić je predstavljala školu, odnosno opštinu Petnjica u kategoriji od 6 – 9 razreda a i njeno učešće je ostavilo više nego li dobar utisak na žiri. Koristim priliku da se zahvalim učenicama koje su predstavljale školu, Zani i Ineri, kao i njihovim mentorima, Esmi Adrović čija je učenica osvojila nagradu i Rehu Ramčiloviću mentoru Inere Latić. Želim da istaknem odličnu organizaciju centara za  kulturu, Petnjica i Berane, za opštinsko i državno takmičenje recitatora. Preporučio bih lokalnoj zajednici da učenike, sa ovakvim rezultatima, nagrade što bi motivaciono djelovalo na njih”, istakao je za portal radija, Rifat Ramčilović, direktor OŠ “Mahmut Adrović”.

Osim Zane, opštinu Petnjica su predstavlji i učenici Inera Latić, kategorija od šestog do devetog razreda kao i Abid Osmanović u kategoriji srednjih škola.

Po ocjeni žirija, Petnjica je bila pravo osvježenje na jučerašnjoj državnoj smotri recitatora.

DENIS BOŽOVIĆ