DAN NEZAVISNOSTI PROSLAVLJEN U LUKSEMBURGU

U Luksemburgu je 19. maja obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore u organizaciji udruženja iz Luksemburga i Belgije, “Luksemburg- Crna Gora”, Zavičajni klub “Bihor”, Kosovsko-bošnjačko društvo “Vitomirica” iz Luksemburga , Udruženje crnogorsko – belgijskog prijateljstva “MONTENEGRO” iz Belgije i “BD fond” Luksemburg” i
 “Montekoln iz Njemačke.

Prisutne su pozdravili, ambasador Crne Gore u Belgiji Vladimir Radulović i predstavnici udruženja organizatora kao i luksemburških vlasti.

Predsjednik udruženja “MONTENEGRO” iz Belgije, Goran Vratnica je  rekao da je snaga naše domovine u zajedništvu i međusobnom poštovanju svih njenih građana i da razlike treba gledati kao naše bogatstvo, a ne kamen spoticanja.

“Manifestaciji su prisustvovali i gosti iz zemalja u regionu. 
Želja udruženja organizatora je da ovo postane tradicionalna zajednička manifestacija dijaspore u zemljama Beneluksa i šire.

 Poruka sa proslave je da je snaga Crne Gore u zajedništvu, poštovanju različitosti i toleranciji”, stoji u saopštenju koje je potpisala Fetija Kalač.

Manifestaciju su podržali predstavnici ambasade Crne Gore u Belgiji, ambasador Vladimir Radulović, ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Belgiji Predrag Stamatović, pukovnik Mehmedin Tahirović, nacionalni vojni predstavnik Crne Gore u NATO komandi za operacije u Monsu -Belgija, Saša Jovanović, potpukovnik i Bajo Bukilić, podoficir u NATO komandi za operacije u SHAPE (Mons, Belgija), Goran Vukčević, potpredsjednik Udruzenja “MONTENEGRO” iz Belgije) Enisa Jarović, šef Protokola gradonačelnika Antverpena, počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu Remzija Camić, Alex Bodry, član parlamenta Luksemburga, gradonačelnik grada Düdelingen-a Biancalana, predstavnici luksemburškog humanitarnog udruženja “KLEIN” i “KARITAS”-a.

Muzički dio programa upriličili su Zoran Kalezić, Dejan Škuletić, Goran Vratnica, Haris Šabotić i folklorni ansambl “KUD EVROPA”.