PETNJICA: PREVOZ ĐAKA SAMO REDOVNIM LINIJAMA?

Na raspisani konkurs za prevoz učenika, koji je otvoren do 7. septembra nije se još niko javio, saopštili su iz petnjičke opštine.

Prema raspoloživim informacijama Radija Petnjica, dva najveća prevoznika  ,,Simon voyages“ i ,,Euro Šuntić“, se neće prijaviti na konkurs za dodjelu linija za javni prevoz putnika u gradskom i prigradskom linijskom saobraćaju na teritoriji opštine Petnjica.

Jedan od radnika menadžmenta Simon Vojages-a, Šefket Adrović rekao je da će i pored toga što najvjerovatnije neće učestvovati na konkursu potrebe prevoza đaka riješiti na neki od alternativnih načina.

,,Saobraćajna infrastruktura u Petnjici je jako loša, pogotovo na pojedinim dionicama koje su tenderom predviđene, a koje zbog navedenog razloga ne možemo prihvatiti. Takve dionice su za autobuse nepristupačne.  Prevoza đaka opštine Petnjica ćemo vjerovatno obavljati preko već postojećih redovnih linija koje ćemo terminski adaptirati. Jedna od njih kreće u jutarnjim satima tako da će omogućiti nesmetan prevoz za đake prve smjene kao i njihov povratak”, rekao je Adrović.

Što se tiče cijene pretplatničke karte, ona se, prema njihovim riječima, neće mijenjati već ostati ista kao i prošle godine, odnosno za srednjoškolce i studente će iznositi 35 eura.

Iz firme ,,Euro Šuntić” su kazali da nisu razmišljali o mogućem učešću na ovaj tender.

,,Već duži niz godina unazad za prevoz petnjičkih učenika je bila zadužena firma Mehmeda Adrovića. Računamo da će tako i ove godine biti pa ne nalazimo za shodno da učestvujemo u tom konkursu”, kazali su iz ove firme.

U razgovoru sa njima saznali smo i da će Ministarstvo prosvjete u saradnji sa školama obezbijediti popust za pretplatničke karte  i to u iznosu od 20 odsto za srednjoškolce, 40 za osnovce i 50 odsto za lica sa invaliditetom.

SELMA ADROVIĆ