NAGARDE ZA KUD BIHOR SA SVIH STRANA

KUD Bihor

Direktor KUD-a Petnjica i direktor Centra za kulturu, Sinan Tiganj, je u jutarnjem programu Radija Petnjica govorio nedavnoj posjeti KUD-a Bihor Turskoj odnosno gradu Korfezu.
,,Ova posjeta Turskoj je još jedna u nizu od naših mnogobrojnih posjeta toj zemlji. Ovog puta je sa nama bila i mlađa postava KUD-a koja je prvi put putovala, što nam je posebno bilo zadovoljstvo. Utisci su odlični, i nas organizatora ali i polaznika. Nastupili smo dva puta i dobili sve pohvale i priznanja. Osim nastupa, imali smo priliku da obiđemo nekoliko turskih gradova, da se članovi našeg društva upoznanju sa njihovom kulturom, tradicijom, običajima i znamenitostima te da sa ovoga putovanja ponesu najbolje utiske”, rekao je Tiganj.
Sinan je naše slušaoce upoznao i sa nedavnim gostovanjem KUD-a na smotri folklore pod nazivom ,,Šumadijski opanak” sa koje su takođe ponijeli sve pohvale, priznanja, zahvalnicu i prigodne poklone.
Što se tiče planova za naredni period, posebno je istakao V Internacionalni festival izvornog stvaralaštva koji će se održati u Petnjici dvanaestog avgusta.
Tiganj, koji je direktor Centra za kulturu, je rekao da je zadovoljan dosadašnjim utiscima Bihorskog kulturnog ljeta.
,,Veoma smo zadovoljni programom koji je u Petnjici realizovan. Već je jedna trećina predviđenog programa ovog festival ispraćena i nadamo se da će i ostali dio biti još bolje ispraćen. Za naredni period nam predstoji još zanimljiviji i bogatiji program koji imamo već od petka. Pozovam sve građane Petnjice, goste iz dijaspore kao i naše komšije van Petnjice da nas u ovome jednako podržavaju i zajedno sa nama uživaju u onome što će im Petnjica u sklopu kulturnog programa ponuditi”, zaključio je Tiganj.

SELMA ADROVIĆ