KUJEVIĆ JE OSUDIO ISIL, A MLADI SU ZAHVALJUJUĆI NJEMU ODUSTALI OD ODLASKA NA RATIŠTA

Kujević
Muftijstvo sandžačko je u saopštenju dostvljeno radiju Petnjica osudio napade i ocjene Reisa Islamske zajednice Crne Gore Rifata Fejzića na račun muftije sandžačkog hfz. Abdurrahmana ef. Kujevića i obrazovnih institucija koje on predvodi.
“Medresa Gazi Isa beg u Rožajama postoji od 2002. godine i radi po jedinstvenom planu i programu svih medresa koje su pod pokroviteljstvom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini. U nedostatku stvarnog autoriteta kod muslimana Rifat Fejzić pokušava satanizirati rad institucija Muftijstva kako bi zloupotrijebio sistem države Crne Gore u obračunu sa našim kvalitetnim rezultatima  i povjerenjem koji iz dana u dan sve više raste. Javnosti je dobro poznato da je muftija Kujević mnogobrojnim svojim nastupima najoštrije osudio ekstremno učenje i djelovanje terorističke organizacije ISIS, tako da je odlazak mladih ljudi na strana ratišta zaustavljen između ostalog zahvaljujući i njegovom autoritetu”, saopštavaju iz Muftijstva.
Oni navode da će ta organizacija sa svim svojim kapacitetima još jačim intenzitetom nastaviti ispravno tumačiti vjeru Islam i promovirsati sve ono što je dobro i korisno za državu Crnu Goru i Srbiju te čovječanstva uopšte. Iz Muftijstva su najavljene prijave protiv Fejzića kao i protiv nekih medija i novinara.