AGOVIĆ POZVAO NEZAPOSLENE VISOŠKOLICE IZ BIHORA DA SE PRIJAVE ZA PROJEKAT ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

samir agovic

Zavod za zapošljavanje Crne Gore je ovih dana započeo sa realizacijom još jednog projekta koji se tiče zapošljavanja visokoškolaca. Ovo je ohrbrajuća vijest i za sve visokoškolce sa područja opštine Petnjica kao i ostalih opština jer je raspisan javni poziv od strane ove institucije za učešće u programu „Stop sivoj ekonomiji“.

„Ovo je jedna od možda najboljih aktivnosti koju sprovodi ZZZ CG, a koja je direktno usmjerena prema nezaposlenim visokoškolcima. Mi ćemo sa nivoa lokalne uprave animirati sva nezaposlena lica koje se nalaze na ZZZ, a imaju adekvatnu stručnu spremu da se prijave na ovaj javni poziv i da na taj način započnu radni odnos u trajanju najmanje od četri mjeseca sa mogućnošću produžetka ugovora u zavisnosti od efekata ovog programa i samog rada eventualno angažovanih lica“, kazao je za portal radija predsjednik opštine Samir Agović.

Ono što je najvažnije u ovom programu jeste da lice koja budu angažovana van svoje opštine imaće nadoknadu za putne troškove, smještaj i hranu. Fiksna zarada je 300 eura. „Naša preporuka je da se svi visokoškolci prijave na ovaj javni poziv i da na taj način steknu određeno radno iskustvo koje sasvim sigurno može biti od koristi u njihovoj budućnosti kod traženja i dobijanja stalnog zaposlenja“, kaže Agović.

Poslovi se odnose na suzbijanje sive ekonomije. Kako je kazao predsjednik opštine Samir Agović, povoljnost je što obrazovni profil nije presudan u obavljanju posla pa je to šansa za sve visokoškolce sa područja opštine Petnjica da se kroz ovu aktivnost ZZZ CG radno angažuju i pozvao sve nezaposlene visokoškolce iz Bihora da se prijave i iskoriste šansu za zaposlenjem.

DENIS BOŽOVIĆ