HUSOVIĆ SE IZVINIO ZBOG MUHOVIĆEVIH IZJAVA

Rafet Husović

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović izvinio se danas građanima Crne Gore zbog izjava i djelovanja pojedinih članova te partije kojim su, kako je ocijenio, vjerovatno povrijedili osjećenja građana ili doprinijeli podizanju tenzija.

On je kazao da osjeća moralnu i političku obavezu, da javnosti Crne Gore saopšti da glavni prioriteti BS od njenog osnivanja, bili su i ostaju građanska, multinacionalna i multivjerska Crna Gore.

„Čvrsto stojimo na kursu koji našu zemlju vidi kao članicu EU i NATO saveza, te se takva politika naše stranke neće mijenjati“, navodi se u saopštenju Husovića.

On je podsjetio da je BS i prije i nakon parlamentarnih izbora održanih oktobra prošle godine bila tema ili meta određenih političko-interesnih grupacija.

Prema njegovoj ocjeni, ta koordinirana aktivnost koja ne prestaje, a kojoj je glavni cilj da umanji uticaj i ugled BS, sprovodi se kako od subjekata u Crnoj Gori, tako i od grupacija van granica naše države.

„Vjerovatno je da su određeni članovi BS svojim izjavama i djelovanjem povrijedili osjećanja građana ili doprinijeli podizanju tenzija, te se zbog toga, kao predsjednik BS, izvinjavam građanima Crne Gore. Upućujem apel svim članovima BS da se suzdrže od takvih komentara koji mogu doprinijeti narušavanju građanskog karaktera Crne Gore i devalviranju mulinacionalnog i multivjerskog sklada“, kazao je Husović.

On je poručio da, iako je u poslednje vrijeme bilo dosta neopravdanih napada na BS na njeno rukovodstvo, da na te uvrede i ponižavanja neće odgovarati.

„BS nikada nije trgovala, kako se to želi predstaviti u javnosti. Da su nam namjere bile takve i da smo brinuli samo o funkcijama prihvatili bi ponudu opozicije, od koje nam je nuđeno mnogo više funkcija. Tada bi smo kao stanka dobili, ali bi izgubila Crna Gora“, rekao je Husović.

On je naglasio da u BS nema alternative kada je u pitanju građanska i evropska Crna Gora, članica NATO saveza. „Na tom prioritetu ćemo i dalje predano raditi“.

Husović je ocijenio da je ispolititovana aktuelna tema vezana za proglašenje Dana kulture.

„Ukoliko se pitanje izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima opet nađe na dnevnom redu i u skupštinskoj proceduri, tada ćemo saopštiti jasan stav. Do tada se BS na ovu temu neće oglašavati“, poručio je Husović.