OBILJEŽENA GODIŠNJICA UDRUŽENJA ISELJENIKA INDIANA – CETINJE

Crnogorsko udruženje Cetinje iz indijane osnovano je 22.januara 2016.godine i prije par dana proslavljena je godišnjicu rada udruženja…Udruženje Cetinje je nevladino, nestranačko udruženje koje ima za cilj okupljanje iseljenika iz Crne Gore , koji živre na teritoriji USA.

“Radimo na promociji Crne Gore, na stvaranju pretpostavki za bolju i veću saradnju iseljenika sa matičnom državom našom Crnom Gorom. U prethodnom periodu podršku za naš rad dobili smo od Konngesmena Vislovsog iz indiane kao i sa Asocijacijom za saradnju sa dijasporom iz Bara i njihovom predsjednicom gdjom Verom Kirović. Zbog podrške koju su nam dali i daju za nastavak rada , ovim putem im se zahvaljujemo.
Kako sam ja prepoznat, po britkom jeziku, i ovaj put moram ukazati da je Udruženje Cetinje u protekloj godini bila suorganizator dva iseljenička skupa u Njujorku. Nažalost , oni nijesu uspjeli u mjeri i na način kako smo mi željeli da bude…za to su se pobrinuli neki , koji sebi daju za pravo da nas klasifikuju na podobne ili nepodobne. A sve samo iz jednog razloga , jer sam kao predsjednik Udruženja Cetinje, javno ukazao na procesne greške prilikom formiranja Savjeta za saradnju sa dijasporom Vlade Crne Gore, kao i javno iznio neslaganje članova Udruženja Cetinje, da je bez presedana plaćati iz Budzeta Crne Gore, „ patriotizam“ iseljenika članova tog Savjeta , kojima se plaćaju troškovi avio karata, hotelskog smještaja u Crnoj Gori, da bi radili ili uradili na poboljšanju uslova i povećanju veza izmedju matične države i iseljenika.

No to je nešto što neće mene niti članove Udruženja Cetinje zaustaviti u radu niti u patriotskom odnosu prema svakom gradjaninu Crne Gore, kome je ta Crna Gora u srcu!
U narednom periodu namjeravamo organizovati više iseljeničkih okupljanja tj susreta o kojima ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Sve Vas puno pozdravljam ! Nek je vječna Crna Gora”, rekao je predsjednik udruženja Indiana Cetinje Mirsad Jahović