JAHOVIĆ: KO POKUŠAVA DA UGASI UDRUŽENJE ISELJENIKA “INDIANA CETINJE”

Potpredsjendik udruženja Indiana Cetinje Mirsad Jahović je saopštio da je to udruženje jedan od organizatora sureta crnogorske dijaspore, održanim 23. septembra u Njujorku.

“Generalni konzul Janković je odbio da se obrati i pozdravi, u ime države Crne Gore prisutne iseljenike i naše goste uz obrazloženje da on kao konzul ne može da se obrati, jer su naplaćene simbolične ulaznice! Saopštili smo mu da svi organizatori naplaćuju ulaznice (zbog pokrivanja troškova), a predstavnici države su se na svim susretima obraćali prisutnim iseljenicima. Ne možemo ovo drugačije da tumačimo več samo kao pokušaj da se ugasi naše udruženje. Zbog čega? Možda zato što Mirsad Jahović javno ukazuje na greške i postupke nekih ljudi”, rekao je Jahović. Kao dokaz svoje tvrdnje, potpredsjednik udruženja Indiana Cetinje kaže da je na Jutjub kanalu postavio snimak sa poslednjih okupljanja iseljenika u Njujorku u organizaciji Euro Gusinje Fondacije.

“Okupljanje je organizator nazvao Veče dijaspore! Dijaspora u Americi nijesu samo iseljenici iz Gusinja. Na skupu nigdje nije bilo postavljeno nijedan simbol države Crne Gore, ni zastave, ni grba. To nije smetalo ni potpresjedniku Savjeta za saradnju sa iseljenicima Vlade Crne Gore Jaroviću, to nije smetalo konzulima Jankoviću, Cikiću i ambasadoru Peroviću, kao ni predsjednici Opštine Gusinje Čikić. I još nešto, nikom od tih crnogorskih zvaničnika nije zasmetalo, kad su pojedini govornici zbijali šale na račun bivšeg premijera Mila Đukanovića”, tvrdi Jahović.

On je dodao da se konzul Janković na skupu Eura Gusinje obratio prisutnima i da mu tada nije smetalo što su ulaznice bile naplaćivane i što je organizovana i lutrija. Vjerovatno, kaže Jahović, da je to uradio mimo svojih principa, kojih je bio vrlo dosledan kad je trebalo urušiti predsjednika crnogorskog udruženja Indiana Cetinje.

“Pogledajte sami snimak i procijenite da li Mirsad Jahović govori istinu. Vidite da li predstavnici države Crne Gore imaju duple aršine prema iseljenicima i pojedinim iseljeničkim udruženjima. Udruženje Indiana Cetinje će svakim danom sve više raditi i pokretaće više inicijativa uz LJUBAV PREMA CRNOJ GORI”, rekao je na kraju Mirsad Jahović.