PARAČA OBEĆAO PODRŠKU ZA RJEŠAVANJE PUTNE INFRASTRUKTURE U PETNJICI

Danas je opštinu Petnjica posjetio direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, koji je obišao gradilište na putnom pravcu Petnjica – Podvade. Parača je obišao gradilište u Gusarama gdje je bila kritična situacija na započetom mostu.

„Nakon poplava jasno je da projektant možda nije najbolje sagledao situaciju pa smo od Parače dobili uvjeravanja da će se brzo reagovati i da će se i sa aspekta struke uraditi izmjene. Sve je to u cilju da se izbjegnu velike materijalne štete u budućnosti“, kazao je za portal Radija Petnjica Samir Agović. On je dodao je direktor Direkcije za saobraćaj obećao da će putni pravac prema Beranama biti prioritet.

„Računamo da ćemo i sa nivoa Direkcije za saobraćaj i sa nivoa opštine to kandidovati za naredni kapitalni budžet. Direktor Parača je ponudio svu neophodnu pomoć u ovom trenutku kada je u pitanju mehanizacija Bemaxa-a kako bi se sto uspješnije sanirale nastale štete na saobraćajnoj  infrastrukturi,  od poplava koje su zadesile  našu opštinu“, izjavio je Samir Agović. Danas je bila prilika da se razgovara i o putnom pravcu prema Bioči i dogovorili su da se ovaj putni pravac podvede pod regionalnim.

„Razgovarali smo i na tu temu i ja sam iznio svoje uvjeravanje da je svaka opština srećna opština koja ima više alterantivnih putnih pravaca. I ova situacija nam je to potvrdila i pokazala su alternativni pravci veoma poželjni i da ih je neophodno imati. Dobili smo podršku i od direktora Parače da ovaj putni pravac prema Bioči, dobije pažnju države i da se prekategorizuje sa lokalnog na regionalni“, zaključio je u izjavi predsjednik opštine Samir Agović.

DENIS BOŽOVIĆ