SANDŽAČKI DUEL U LUKSEMBURGU

MIta Ličina

U subotu U 18 časova na stadionu Victor Marchal U Tetanžu igraće se derbi desetog kola prvog divisiona Luksemburške lige između domaće ekipe Uniona 05  presjednika Bihorca Mersudina-Mite Licine i gostujuće ekipe Muhlenbach, predsjednika Mersada Dragolovčanina, rodom iz Novog Pazara.To ce biti praznik za naše iseljenike u Luksemburgu jer u obje ekipe igra veliki broj igrača koji vode porijeklo sa prostora Ex-Yu. Ekipa Mhlenbacha je na papiru favorit jer su jedina neporažena ekipa u prom divizionu i sa 23 boda zauzimaju prvo mjesto u ligi, dok se ekipa Uniona 05 nalazi na četvrtom mjestu sa 16 bodova. Očekuje se da će na stadionu Viktor Marchal biti veliki broj navijača. Ekipa Muhlenbacha je iskusna ekipa koja očekuje još jednu pobjedu. Mlada ekipa Uniona 05 bi u slučaju pobjede uhvatila priključak u borbi za drugo mjesto koje omogućava baraž za veći rang luksemburškog fudbala.
fotografija-1“Pozivam sve navijače da dođu u subotu da podrže našu mladu ekipu da pokušamo da iznenadimo favorizovanu ekipu Muhlenbacha. Jedino što mogu garantovat je to da će moja mlada ekipa ostaviti srce na terenu. Pozivam sve navijače na sportskog bodrenje svojih ekipa jer tako ćemo poslati poruku luksemburškom društvu da smo zajednica koja zna da navija za svoj klub a da pri tome respektuje protivnika”, rekao je Mita Ličina.
“To će biti, prije svega prijateljski meč iako se igra za bodove, a na kraju neka pobijedi bolja ekipa. Sa terena ćemo izaći zagrljeni bez obzira na rezultat. Pozivam sve naše navijače da dođu da nas podrže da navijamo za naš klub, a da pritom respektujemo protivnika”, rekao je predsjednik gostiju Mersad Dragolovčanin.