UAE DONIRALA POMOĆ NAJSIROMAŠNIJIMA U OPŠTINI PETNJICA

Danas su u prostorijama gasulhane u Petnjici, dijeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama socijalno najugroženijem stanovništvu ove opštine. Pakete je donirala ambasada Ujedninjenih Arapskih Emirata a u ime te ambasade, pomoć je dijelio konzul ambasade u Podgorici, Ibrahim Alavi.

Ambasada UAE je odlučila da za vrijeme mjeseca Ramazana pomogne građane opštine Petnjica sa 100 paketa namirnica sa hranom, a posredstvom medžlisa islamske zajednice u Petnjici se podjela i realizovala.

„Ovim putem se u ime medžlisa Islamske zajednice zahvaljujem ambasadi UAE, zahvaljujem se njihovom konzulu Ibrahimu Alaviju koji je danas boravio ovdje i svakako, mešihatu Islamske Zajednice u Crnoj Gori i Enisu ef.Burdževiću koji je danas boravio ovdje sa konzulom“, izjavio je za portal Radija Petnjica, Adnan Muhović predsjednik Islamske zajednice u Petnjici.

„Ovo je prilika da pomenem da je ambasada UAE prije dvije godine organizovala veličanstveni iftar za naše sugrađane i ono što radi medžlis Islamske zajednice Petnjica sa ambasadom UAE, a posebno bih istakao rad i saradnja sa Turskom vladinom agenciom TIKA je od ogromnog značaja za naše sugrađane, i evo prilike da im se zahvalimo kao i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću“, istakao je na kraju Muhović.

Paketi sadrže osnovne životne namirnice a dobili su ih građani opštine Petnjica kojima je ova pomoć bila neophodna. Zahvaljujući dobroj i prijateljskoj saradnji kako sa ambasadom UAE tako i Turskoj vladinoj organizaciji TIKI, odbor Islamske zajednice u Petnjici ima savremene prostorije za svoj rad.

DENIS BOŽOVIĆ