SUSRETI BEZ GRANICA: I RADIO PETNJICA NA TURNIRU U MALOM FUDBALU U LUKSEMBURGU

U Luksemburgu će se u nedjelju održati internacionalno druženje pod nazivom “Susreti bez granica” u organizaciji grada Luksemburga i CLAE (organizacije koja okuplja klubove stranaca). Na već tradicionalnom okupljanju posjetioci imaju priliku da uzivaju u muzičko zabavnom programu, jelima i pićima, a posebnu pažnju posjetilaca zaokupljaju sportska nadmetanja u malom fudbalu i odbojci. Konkretno za turnir u malom fubalu učešće uzme preko 50 ekipa. Da bi podstakli multikulturalnost propozicije sastavljanja ekipa su takve da u jednom timu koji broji osam igrača može biti najviše četiri igrača iste nacionalnosti, tako da jednu ekipu moraju činiti najmanje dvije nacije a najviše osam.
Što se tiče turnira u malom fudbalu ZK “Bihor” uvijek važi za jednog od favorita a jednom su i osvojili turnir u konkurenciji od 68 ekipa. Novitet ove godine je da će i Radio Petnjica imati svoju ekipu. Propozicije su takve da se igra u grupama a završne utakmice se igraju po sistemu eliminacije.
Pored učešća na fudbalskom turniru klubovi ZK Bihor i udruženje Luksemburg-Crna Gora će imati svoje štandove na kojima će posjetioci imati priliku da degustiraju hranu i pića.
Druženja bez granica svake godine posjeti veliki broj ljudi, posebno iseljenika a ideja organizatora je da podstaknu druženje između migranta i da se oni na taj način brže integrišu u luksemburško društvo. Po nezvaničnim informacijama u Luksemburgu žive 172 nacije.

DINO RAČIĆ