TRIBINA – KAKO DO SREDSTAVA IZ FONDOVA EU

Danas je u sali “Centra za kulturu” u Petnjici održana prezentacija na temu „Kako do sredstava iz fodnova EU“. Tribinu je organizovala Opština Petnjica u saradnji sa FORS-om Montenegro. Predavači su bili Tamara Todorović i Marija Đikanović i Neđeljko Strunjaš.

Otvarajući prezentaciju Adis Ličina, je rekao da sredstva koje objezbjeđuje EU iznose više od 250 miliona eura.

„Hvala i Radiju Petnjica koji direktno prenosi ovu prezentaciju jer su na taj način omogućili da slušaoci čuju o kakvim se projektima radi“, rekao je Ličina.

Tamara Todorović je rekla da će tokom juna biti raspisani prvi pozivi za IPO II, navodeći da na ovim pozivima mogu konkurisati javne ustanove kao što su škole, zdravstvene ustanove, preduzeća kao i lokalna uprava.  Jedna od prednosti Opštine Petnjica jeste i ta što ima povoljan geografski položaj tako da može konkurisati sa projektima koji su usko vezani za prekograničnu saradnju sa susjednim državama.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 30-tak zainteresovanih – predstavnika NVO sektora, predstavnici opštine i predstavnici škola i lokalne uprave.

fotografija 2Predsjednik opštine Samir Agović je goste upoznao sa činjenicom da je opština Petnjica aplicirala za projekat prekogranične saradnje sa opštinom Tutin, naglašavajući da će opština Petnjica i u narednom periodu intezivno raditi na projektima prekogranične saradnje.

Predstavnici FORS-a su naveli da će i u narednom periodu organizovati još niz sličnih seminara i prezentacija, kako bi se svi zainteresovani na vrijeme i što kvalitetnije pripremili za apliciranje, navodeći da se današnja prezentacija može smatrati samo kao uvodni dio u jednu ozbiljnu priču koja će tek da zaživi u Opštini Petnjica.

DENIS BO0ŽOVIĆ