PEKOGRANIČNI PROJEKTI ZA DIREKTNU KORIST PETNJIČANA

Ismet latić (lijevo)

U četvrtak 05.05.2016. godine u kancelariji Asoocijacije Trentino Con i Balcani u Peći, održan je prvi sastanak radne grupe za implementaciju prekograničnog projekta: BorN- Borderless Nature. Koji se finansira iz sredstava prekogranične saradnje Kosovo- Crna Gora iz EU fondova.Direktni korisnici projekta su Nacionalni Parkovi Bješket e Nemuna i Prokletije, Opštine: Peć, Istok, Petnjica, Plav i Rožaje. Specifični ciljevi projekta su: Podizanje svijesti lokalnog stanovništva u vezi očuvanja i zaštite životne sredine kao i podrška lokalnim zainteresovanim stranama da razvijaju održive ekonomske projekte bazirane na očuvanju i unapređenju prirodnih resursa.

Opština Petnjica je u okviru ovog projekta direktni korisnik, što će kroz implementaciju aktivnosti projekta uključiti zainteresovane strane i imati mjerljive rezultate.

Na radnom sastanku je prisustvovao predstavnik Opštine Petnjica Mr. Sci. Ismet Latić koji je bio uključen u pripremu ovog projekta. Upoznao je partnere da je Opština Petnjica  jako motivisana da učestvuje u implementaciji aktivnosti ovog projekta i da svoje obaveze blagovremeno izvršava.

„Sretni smo što će naši građani imati direktne koristi od implementacije ovog EU projekta. Iako se radi o manjem obimu aktivnosti ipak je to vrlo značajno za Opštinu Petnjica i to nas svrstava u red onih Opština koje imaju razvijene aplikativne i implementacijske kapacitete za korišćenje sredstava iz predpristupnih EU fondova”, istakao je Ismet Latić.