BS: MUHOVIĆ NIJE PRIJETIO SAMO PREVENTIVNO OPOMENUO

„Nalog ODT- a iz Berana za saslušanjem predsjednika Skupštine Petnjice i šefa opštinskog odbora BS-a je svojevrstan pritisak na slobodu govora i iskazivanje mišljenja, kao i saopštavanje političkih stavova. Zar to još negdje ima izuzev S. Koreje? Odnosno, da li se to Bošnjacima opet vraćaju 90-te?!

Tužiteljica je požurila da odmah “reaguje” na stavove koji ne vrijeđaju nikog, niti su prijetnja bilo kome. Smeta joj vjerovatno što Bošnjaci znaju da je strah najveća sramota ovoga svijeta i najveće poniženje čovjekovo, pa i strah od nje, za koji nećemo ni da čujemo niti ga vidimo! Naravno moramo biti oprezni, jer dolazi od tužilaštva, od države, koju smo baš mi najviše stvarali i utkali u nju sebe.

Gospoda iz Tužilaštva treba da vide izjave nekih visokih vjerskih velikodostojnika koje pozivaju na sukobe i sve oblike netrpeljivosti, kao i na izjave nekih političara. Međutim, boli kad Bošnjak progovori, a mi iz BS-a nećemo dozvolit da budemo građani drugog reda. E, to nekoga boli, pa želi da disciplinuje Adnana Muhovića! Neće moći proći… Došao je vakat da vam kažemo u četri oka da su Bošnjaci slobodan narod, da nemaju šefa i da im se neće šefovat “odozgo”.

Predsjednik Muhović je govorio iz vizure Bošnjačkog naroda, govoreći u figurativnom i metaforičkom smislu da “kad pukne Bošnjacima mogu da zapale sve”… Ali nije rečeno drugome, niti je misao iskazana riječima  imala za cilj prijetnju, već preventivnu opomenu  da sve ima svoju granicu, prirodnu i da treba održavati ravnotežu u cilju dobra svih ljudi.

I ne misli se tu na paljenje kakvim je paljeno naše Sarajevo i Goražde, koje su naše gazije odbranile, već na neki drugi oblik vatre u nama samima, u čovjeku koji je živ, koji ne dozvoljava da ga uplaše i disciplinuju, koji neće da bude kukavica kao neke naše kukavice koji nažalost predstavljaju Bošnjački narod a ćute kao zaliveni, jer su se prodali onoliko koliko i vrijede.  Kad Bošnjacima bude teško njihova uloga je da im stanu nogom na kičmu. Mi iz BS tada pružamo ruku i pomažemo. Ali… To nekom, vidite, smeta…

Zato, zbog neprofesionalizma, selektivnosti i pokušaja diskreditovanja Bošnjačke stranke u cjelosti i predsjednika OO Petnjice i SO Adnana Muhovića, tražimo od VDT-a da pokrene postupak za smjenu ODT-a Gorice Golubović i na taj način u ime države pokaze Bošnjačkom narodu da je siguran u CG i da se njegovi politički predstavnici ne mogu maltretirati kao 90-tih“.

Izvršni Odbor Bošnjačke stranke