PROMOVISAN ROMAN DIJANE TIGANJ U DOMU KULTURE U PETNJICI

Sinoć je u sali Doma kulture u Petnjici održana promocija romana “A vrijeme ide dalje” mlade spisateljice iz Petnjice Dijane Tiganj.

“A vrijeme ide dalje” je kratki roman koji se žanrovski teško može odrediti zato što ima elemente i porodičnog, ljubavnog i životnog romana. Glavni lik romana je djevojka Ines koja, suočena sa bolom zbog gubitka svoje porodice i nesporazuma sa okolinom, odlazi iz zavičaja na studije, tamo upoznaje nove ljude i njihove životne priče. Međutim, skrhana bolom, posvećuje se pisanju i dobija stipendiju u Rusiji. Sama, sa polovnim snovima i talentom u koferu, Ines odlazi u hladnu Moskvu. U trenutku kada u njen život uđe mladić David, njen život dobija novi smisao. Ipak, vrijeme ide dalje, okolnosti su se promijenile i Ines i David nalaze se pred bitnom životnom odlukom. Ines se vraća u zbunjena nazad u svoju državu, a ljubav u njoj i priča nema svoj kraj, uprkos vremenu koje prolazi.
U ovom romanu se pominje i nama daleka Rusija o kojoj je Dijana budući da se na našim prostorima malo govori o njoj htjela predočiti čitaocima koliko smo mi zaista slični ljudi sa ljudima iz te zemlje
“Kroz moj roman se provlače dvije lajtmotiv rečenice – volim te i zauvijek. Htjela sam da pokažem kako se danas te dvije riječi koriste tako lako bez suštinskog značenja. I upravo ko bude čitao tu knjigu vidjeće da jednostavno te riječi moraju dokazati a ne puko ih izreći” kazala je Dijana prilkom gostovanja u Radiju Petnjica..

Na promociji romana učestvovali su prof.dr Draško Došljak, Izet Erović i Natalija Radošević.

Dijana Tiganj koja piše od djetinjstva. Svoju prvu zbirku pjesama je izdala 2012 godine pod imenom “Ulica starih koraka”. Dijana je student Filozofskog fakulteta u Nikšiću, rođena je 06.02.1995 godine u Prizrenu.

Emir Muratović