Drugi pišu: KLIKERTV – Izbjeglice iz Sirije pomogle Petnjičane

KLIKER DESK – Prve izbjeglice iz Sirije koje su juče stigle u Crnu Goru svratile su do najmlađe crnogorske opštine i finansijski pomogle lokalno stanovništvo.

Prije nego što će nastaviti svoj put ka zemljama Zapadne Evrope prve izbjeglice iz Sirije koje su stigle u Crnu Goru našle su vremena i svratile su do Petnjice gdje su juče finansijski pomogle lokalno stanovništvo.


– Petnjica ima predispozicije da sa određenim ulaganjima postane metropola svjetskog turizma, ali trenutna situacija u najmlađoj crnogorskoj opštini nije dobra. Pomoć sirijskih izbjeglica svakako će dobro doći Petnjičanima – izjavio je za Kliker osnivač i predsjednik upravnog odbora NONS-a Piter Dauntaun.
Dauntaun je poručio da su pred Petnjicom teška vremena i da očekuje, ne samo pomoć izbjeglica, već i države Crne Gore, ali i NATO pakta i Rusije.

– Pomoć izbjeglica jeste značajna, ali nije dovoljna. Predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović nakon službenog automobila vjerovatno će morati da zamjeni i službeno odijelo i cipele, a ukoliko ne želimo da zamijeni službene čarape i potkošulju, nešto se mora preduzeti. Vjerujem da bi dogovor opštine, države Crne Gore i NATO-a mogao biti dugotrajno rješenje mira na ovim prostorima i u Beograd – zaključio je Dauntaun ne želeći da precizira koliko su novca sirijske izbjeglice uplatile za Petnjicu, iako nam je rekao da je ta suma veća od sedam, a manja od devet eura.

Ovim povodom oglasio se i peti čovjek njemačkog Bundestaga Oliver Lukšić, koji je u telefonskom razgovoru preko Vjajbera za naš portal izjavio:

– Ich habe noch nie in Petnjica gewesen, obwohl es lebt aunt Angela Merkel. Unser wunsch ist es, flüchtlingen, aber auch Montenegro und ich glaube, dass wir gemeinsam besser leben. Schließlich sind wir alle menschen, so dass sie auch helfen, mütter ihm kleben bleiben – rekao je Lukša.

*Napomena: Cilj teksta nije vrijeđanje pomenutih djela i osoba, već isključivo humor i zabava.