Dritan Abazović gost Bošnjačkoz saveza Crne Gore u Njujorku

Sunoć je u Njujork doputovao Dritan Abazovic, potpredsednik URA, nezavisni poslanik u skupštini Crne Gore. Dritana je na aerodrom J. Kenedi dočekao predsjednik Bošnjackog saveza Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder.

U nastavku saopštenje o poslovnoj posjeti SAD-a poslanika Dritana Abazovica koju je uputila URA.

Potpredsjednik GP URA Dritan Abazović otputovao je u višednevnu posjetu SAD-u.

Abazović će tokom vikenda biti gost Bošnjačkog Saveza Crne Gore u Nju Jorku gdje su prediviđeni brojni susreti sa predstavnicima te organizacije, a centralna manifestacija je na programu u nedelju. Takođe, tokom posjete zakazani su sureti i sa drugim udruženjima građana porijeklom iz Crne Gore. Sredinom naredne nedelje Abazović će otputovati za Vašington, gdje će se sastati sa predstavnicima Stejt Departmenta zaduženim za Evropu i NATO.

Nakon burnih političkih dešavanja u Crnoj Gori, veliki broj naših građana u dijaspori su zainteresovani da čuju šta se zapravo dešava. Biće ovo dobra prilika da neposredno razmjenimo mišljenja, kao da se čuje poneki opoziconi glas, s obzirom na konfuziju koja je nastala posljedjnjih dana u medijima.

Na vrhu naše spoljno političke agnede je saradnja sa dijasporom, pa će ovo biti prilika da ih upoznamo sa programom, aktivnostima ali i planovima URA. Što se tiče sastanaka u Vašingtonu oni imaju drugu dimenziju i značaj. Tražićemo podršku za učlanjenje Crne Gore u NATO, prevazilaženje trenutne političke krize i pomoć u ukupnoj transformaciji Crne Gore.

12119045_1507054629615118_1357795672912564633_n