Iseljenici Crne Gore protiv protesta koje predvodi srpski vojvoda Andrija Mandić

Crnogorski iseljenici širom svijeta podržavaju legalno izabranu crnogorsku vladu i sa gnušanjem i zebnjom prate necivilizovane i anti-državne proteste, pod vodjstvom njenog lidera, srpskog vojvode Andrije Mandića, navodi se u saopštenju

“Žalosno je da su organizatori „ulične demokratije“ poslanici Skupštine Crne Gore, oni koji bi trebalo da budu primjer uvažavanja državnih institucija i Ustava Crne Gore, ali njima nije cilj smjena vlasti. Njima je cilj nestanak Crne Gore !

Pristupanje Crne Gore NATO alijansi i Evropskoj Uniji nikako ne odgovara spoljnopolitičkim interesima Rusije, pa zato preko Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i partija sa srpskim predznakom pokušavaju da destabilizuju našu otadžbinu!

U tom cilju spremni su da izazovu novo krvoproliće po ukrajinskom scenariju ne pitajući za cijenu koja bi time bila plaćena. A cijena bi bila ogromna. Brat na brata, otac na sina, sin na majku – u neprekidnom krugu. Zbog koga i čijih interesa i zar su tuđi zivoti važniji od naših!?

Narode Crne Gore, ne dozvolite da vas samoproklamovane vođe povedu u nove sukobe kako bi zadovoljili svoje nalogodavce! Crna Gora ima demokratski izabranu Vladu i Skupštinu. Na proljeće iduće godine biće izbori, pa je to prilika političkim partijama da kvalitetom programa i ideja zavrijede njihovu pažnju i obezbijede kvalitetan izborni rezultat.

Jasno je da samoproklamovane vodje žele nemire i haos u Crnoj Gori kako bi svijetu pokazali da naša drzava nije sposobna da bude nova clanica NATO saveza! Znaju oni dobro da su izbori u Crnoj Gori priznati od svih relevantnih svjetskih institucija. Priznali su ih i stalni gubitnici, tzv opozicija! Sada su se najednom probudili ultimativnim zahtjevom da regularna Vlada, na čelu sa premijerom Đukanovićem podnese ostavku! Eto kako oni shvataju demokratiju i što narod može očekivati od njih kada bi, kojim slučajem, došli na vlast!?

Crnogorski iseljenici zele da Crna Gora ima jaku opoziciju, ali opoziciju kojoj će domovina biti Crna Gora i kojoj će biti okrenuti svim svojim bićem. Samo takva opozicija će imati razumijevanje i podršku nas iseljenika. Sve dok nas u to ne ubijede i sve dok ne budu iskazivali ljubav i poštovanje prema crnogorskoj nezavisnosti, istoriji, kulturi i državotvornim simbolima mi ćemo našu bezrezervnu podršku davati onima koji su obnovili crnogorsku državnost, bez obzira na sve njihove nedostatke kojih smo svjesni.

Ovim pozivamo još jednom i apelujemo na gradjane Crne Gore da sve svoje zahtjeve ostvaruju putem institucija sistema. Apelujemo i na sve naše gradjane koji su okrenuti odbrani crnogorske nezavisnosti da se uzdrže od okupljanja paralelnih demonstracija, koje se mogu izroditi u neželjene posledice!

Ne brat na brata!!!”

U potpisu:

Crnogorska etnička zajednica Australije (Mihailo Mandić, predsjednik)

Crnogorska asocijacija Amerike (Blažo Sredanović, predsjednik)

Crnogorsko kulturno društvo Toronto (Zoran Raičević, predsjednik)

Crnogorsko drustvo Britanske Kolumbije, Vancouver, Canada (Vesko Karadzic)

Crnogorsko društvo “Morača”Kranj , Slovenija   (Čedo Đukanović , predsjednik )

Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore na Kipru (Kopredsjednik  Vladislav Vanja Popović)

Fondacija Gusinje za Zapadnu Evropu i clan Saveza Crnogorskih Asocijacija – Njemacka (Murat Julevic predstavnik )

“Franacko – Crnogorsko Drustvo ” (FRAMOG) iz Nuernberga, Njemačka (Ljubo Dabovic predsjednik)

Austrijsko – Crnogorsko društvo, Beč, Austrija (Milenko Blagojevic, Z.Gen. sekretara i PR )

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske (Danilo Ivezić, dipl.politolog – predsjednik)

Udruženje Crnogoraca Argentina (Dušan Madžarović)

Udruženje Crnogoraca iz  Poljske (Zdravko Lazarević)

Udruženje Crnogoraca Srbije “KRSTAŠ” iz Lovćenca, Vojvodina (Milo Milojko)

Društvo Madjarsko – Crnogorskog prijateljstva “Vladika Danilo” Madjarska (Veselin Vesko Kraljević, predsjednik)

Österreichisch-Montenegrinische gesellschaft (Slavica Blagojević)

Montenegro-UK Society London, UK (Neven Nino Pajovic, predsjednik )

Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji, Perudja (Danijela Djurdjević, predsjednik)